UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DUVARDA BELİREN ESRARENGİZ YÜZLER!

İspanya'da 4 bin kişinin yaşadığı kasabada kimsenin çözemediği olaylar yaşanıyor.

DUVARDA BELİREN ESRARENGİZ YÜZLER!

Hem ürkütüp hem de şaşırtan gizemli olaylar bitmek bilmiyor, dünyada birçok gizem hala çözülmeyi bekliyor. Son yıllarda rastlanan en ilginç olaylardan olan Bélmez’in yüzleri 45 yıldan fazladır meraklı vatandaşları kendine çekiyor.

Belmez, İspanya'nın güneyinde, 17 özerk bölgesinden en kalabalık ikinci nüfusu sahip olan bir kasaba. 2002 yılı sayımlarına göre nüfusu 3705. Yalnız Belmez’i birçok kasabadan farklı kılan bir özelliği var. Kasabada oturan Maria Gomez Pereira, 1971 yılının Ağustos ayında mutfak zemininde yüze benzeyen bir leke fark etti ve böylece 20. Yüzyılın en etkileyici ve en iyi belgelenmiş paranormal vakalarından birini başlatmış oldu: Belmez Yüzleri. Dehşete kapılan aile yüzlerin belirdiği duvarları tekrar kazımak istiyor ve yüzlerin bulunduğu bölge yetkililer tarafından incelenmek üzere alınıyor.

ÇOK SAYIDA KAFASIZ İSKELET

Evde yapılan çalışmalar devam ederken evin alt kısımlarında 1200’lü yıllardan kalma birçok iskelet bulunuyor. Kafası olmayan iskeletler yetkililer tarafından alınarak bir mezarlığa gömülüyor. Ancak iskeletler götürülse de ev halkının derdi bitmiyor ve yüzler yeniden belirmeye başlıyor.

Yıllar önce başlayan olaylarda, Maria ve Juan çiftinin evinde beliren esrarengiz lekeler zamanla suratlara benzemeye başlayınca çift korkuyla lekeleri duvardan kazımaya çalışıyor.

Asıl korkutucu olaylar ise yüzlerin bulunduğu bölgenin kazınıp üzerine beton atılmasıyla başlıyor. Beton atılmasından bir hafta sonra tekrar yüzler beliriyor ve olay ülke çapında duyulmaya başlıyor.

Olayı kendi gözleriyle gören kişiler bile bu büyük gizeme inanamıyor. Alman araştırmacı Hans Bender, yaşanmakta olan bu gizemi 20. yüzyılın en önemli paranormal olayı olarak gördüğünü söylüyor. Sürdürülen çalışmalar sırasında bazı araştırmacıların dikkatini duvarlardaki resimlerin gün geçtikçe gençleştiği ve ifadelerinin değiştiği çekiyor.

 Ev sahiplerinden olan Maria 2004 yılında 85 yaşındayken hayatını kaybediyor. Onun ölümüyle yüzlerin ortadan kaybolacağına inanan birçok kişi bulunsa da onların bu tahminlerinin tam aksi çıkıyor.

Maria’nın ölümünün ardından yüzler yeniden çıkmaya başlıyor, hem de eskisinden çok daha farklı yüzlerle ve eskisinden daha net olarak. Olayın tekrar gündeme gelmesiyle araştırmalar derinleşse de hâlâ bir sonuç bulunamadı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERispanya  yüz  duvar  sır