UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SERTAP ERENER SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Sertap Erener geçtiğimiz günlerde basında çıkan makyajsız fotoğraflarıyla ilgili haberlere ateş püskürdü.

SERTAP ERENER SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

İstanbul Havalimanı'nda makyajsız görüntülenen şarkıcı Sertap Erener, görüntü almak isteyen magazincilere sert çıkışıp: "Ben ünlü falan değilim. Fotoğrafları silin. Önce benden gelip fotoğraf çekmek için isteyin. İzin almadan niye çekiyorsunuz? Burada yoldan geçeni böyle çekin bakalım size ne yapacaklar? Beni çekmeyin kardeşim. Ben ünlü değilim. Önce bunu öğrenin. Hemen silin beni!" diyerek muhabirlere bağırmıştı. Bu olay sosyal medyada epey konuşulmuştu.

 

Sertap Erener, günler sonra sessizliğini bozdu. Instagram hesabından yaptığı makyajsız paylaşımın üzerine açıklama yaptı.

 

İşte Sertap Erener'in o paylaşımı:

 

"Sadece şarkılarımı söylemek istemiştim ve müzik aşkıyla yanıp tutuşan biriydim. Yolum bir gün meşhur olmakla kesişince şu “Ünlü olmanın bedeli” klişesini satın almamaya karar verdim

 

27 yıldır derdim kameraların karşısında olayım değil, ne yaparım, kendimi nasıl geliştiririm veya daha iyi şeyler üretirim oldu. Bu yazıyı yazmamı tetikleyen olay teşekkür ederim. Hatta üç gündür tek bir fotoğraf üstüne; sabah programlarına konuşanlara, gazetelerde yazılar yazan herkese teşekkür ederim. Beni makyajsız olduğum için bunu hakettiğimi düşündüğünüz için de.

 

Magazin denilen ve artık bu çağda etkisini ve gerçekliğini yitirmiş bir fikrin hiçbir zaman metası olmadım. Empati yapmayan bu şey, sadece saldırgan ve insanın kötülüğü için çalışan, dedikodu yapan bir zemine pirim de vermedim. Ve bu tip haberlerin gerçekten üreten ve çalışan, emek veren bir insan için sadece 24 saat olduğunu da biliyorum. Benim sadece bu yazıyı yazmamdaki amaç, bazen sessiz kalmanın yanlışlığını da tecrübe etmem oldu. Çalakalem umarsızca yazılmış, tacize girecek kadar sınırı aşmış bu hale ses çıkartmak gerektiğini düşündüm…

 

Yorgun, uykusuz, ve hasta olduğum, onca konserin ardından gece geç saatte indiğim Avrupa uçuşundan evime gitmek için arabaya binerken benden izin almadan, fotoğrafımın çekilmesine verdiğim tepki her insanın vereceği bir tepkidir. Hatta insan beyni bu olayı kendisine bir saldırı bir tehdit olarak kabul ediyormuş, kitaplarda okudum. Yani tepkimin makyajsız olmamla hiçbir alaksı yoktur. Ayrıca beni tanıyanlar bilir makyaj yapan, gündüz vakti albüm kapağı gibi dolaşan biri hiç olmadım.

 

Meşhur klişesinin gerektirdiklerine veya onun getirdiklerine hiç pirim vermeden 27 yıldır özgür hayatımı yaşamayı da becerdim. Çünkü ben daha çok nasıl göründüğümle değil, kim olduğumla ilgileniyorum. Hatta küçücük bir kız çocuğu iken sağlığımı kaybettiğim için bedenine bakmanın, sağlığın ne kadar önemli olduğunu da çok iyi biliyorum. Genç olmak içerde başlıyor, organlarda, içine alabildiğin oksijen seviyenden tut da, kaliteli yaşamak için beslenmekle, sporla, meditasyon yapmakla devam ediyor. İç güzellik dışarıdan daha değerli benim için.

 

Çünkü ne yaparsan yap bir gün yerçekimine karşı duramazsın. Temelde derdi güzellikten ziyade sağlık ve kaliteli yaş almak olan biriyim. Aldığım günlük takviyeler, genç görüneyim diye değil, sağlıklı, dinç ve 90’ında hala yogasını, sporunu yapan biri olmak için. Şimdi sahneye çıktığımda saatlerce iyi bir performans çıkarabiliyorsam tüm bu dikkate ve özene borçluyum. Kadınların yaş aldıkça fotoğraflarının yanına açılan parantezin de kadına şiddetin bir başka yüzü olduğunu düşünüyorum.

 

 

İsmimin günlerdir (başka derdimiz yokmuş gibi) bu fotoğrafla anılması yerine konserlerimizde plastik kullanmadığımız veya konserimiz için fidanlar diktiğimizi bir kere yazmayan sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım."


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsertap erener  makyaj  şarkıcı  ünlü  magazin