UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İLİŞKİLERİ BAŞLAMADAN BİTİREN 9 FAKTÖR

Aşk söz konusu olduğu zaman kötü alışkanlıklarımızın bizi kontrol etmesine izin veririz. Herkes sağlıklı bir ilişki kurmanın ne olduğunu düşünmek için zaman ayırmasa da, bu hepimizin yapması gereken bir şey. Bizim için en önemli olan insanlarla aramızdaki bağı geliştirmeye yardımcı olacak tonlarca faktör var.

İLİŞKİLERİ BAŞLAMADAN BİTİREN 9 FAKTÖR

Aşağıda, daha başlamadan ilişkinizi bozabilecek ve bozacak bazı şeylerin üzerinden geçeceğiz. Tüm bunlardan kaçınıp ve doğru çabaları ortaya koymaya istekli olabilirsiniz. Sırf birinden hoşlanıyorsun veya birisini sevdiğini düşünüyorsun, sonsuza dek birlikte olacağın anlamına gelmiyor. İkinizin de işleri yürütmek için doğru çabayı sarf etmeniz gerekiyor.

1-Birlikte mutlu değilsinizdir

Her ilişki başlangıcından belli olur.Eğer başlangıçta mutlu değilseniz, bundan bir yıl sonra nasıl mutlu olmayı umuyorsunuz? Neden birinin zamanını boşa harcıyorsunuz?

2-İletişim eksikliği

Birbirinizle doğru şekilde iletişim kuramıyorsanız, ilişkiniz asla yürümez. Her zaman oturup ortaya çıkan sorunları konuşabilmelisiniz. Birbirinizle gerçekten konuşamıyorsanız, birlikte olmanın bir anlamı yoktur.

3-Karşılıklı saygı eksikliği

Siz ve partneriniz, birbirinize saygı duymazsanız, ikiniz de mutsuz olursunuz. Her şeyden önce karşılıklı saygıya ihtiyaç vardır. Saygı olmadan, ilişkiye başlamamanız gerekiyor.

4-Duygularınızı görmezden geliyorsa

Siz veya partneriniz duygularınız görmezden gelinmiş gibi hissediyorsanız, kara bulutlar geliyor demektir. Hepimiz duyulmak istiyoruz ve duygularımız görmezden gelindiğinde, bir şeyler hissetmenin de bir anlamı olmuyor. Kavgaların çok sık ortaya çıktığını göreceksiniz. Kelimeler partnerinizin ağzından döküldüğünde, tüm tartışma acı içinde sonlanacak. Birisi bir durum içinde gerçekten incinirse, her şeyin yolunda gitmesini bekleyemezsiniz.

5-Sizi kullanıyorsa

Sizi kullanan biriyle birlikte olduğunuzu fark ettiğinizde, bu durum hızla biten bir ilişkiye neden olur. Bu tür insanlara, üzerinizde hiçbir güç uygulamasına izin vermemelisiniz. Gitmelerine izin vermek acı verebilir ama bu sizin için en uygun şey.

6-İkinizin de farklı yönelimleri varsa

Siz ve partnerinizin farklı yönelimleri varsa ve biriniz hedeflerinizi değiştirmedikçe farklı şeylere yöneliyorsanız ilişkiniz yürümez. Birinden asla sizin için hayallerinden vazgeçmesini istememelisiniz ve bu nedenle, bu tür ilişkiler genellikle oldukça kısadır. Elbette, bir süre harikadırlar, ama gerçeklik sizi yakaladıktan sonra, son kaçınılmazdır.

7-Fiziksel çekicilik dışında bir bağlantınız yoksa

Siz ve eşiniz sadece fiziksel düzeyde bir ilişkiye sahipseniz, bu durum kısa sürecektir. Bir süre dayanabileceksiniz ama sonunda ikiniz de sıkılacaksınız. Ortak hiçbir şeye sahip değilseniz ve ateşli davranışların dışında birbirinizle yalnız zaman geçirmekten rahatsız olursunuz. Bu, içinde olmak isteyeceğiniz en kötü ilişki türüdür.

8-İkiniz arasında sınırlar ve kişisel alan yoktur

Kişisel alan ve sınırlar ödün verilmemesi gereken şeylerdir. Siz ve partneriniz, birbirinizi boğuyorsanız, sonunda biriniz bu durumdan sıkılacak ve kendine alan isteyecektir. Bu durum da çok fazla sorun yaratacaktır çünkü “yeni bir şeydir”. Eğer güven çok fazla değilse, bu durum ilişkiyi bir bütün olarak ele geçirecek ve yok edecektir.

9-İlişkinize bir ad konulmuyorsa

Partneriniz aranızdaki meseleyi 'ilişki' olarak adlandırmıyorsa, zamanınızı boşa harcamanın bir anlamı yoktur. Bu başlamak için gerçek bir ilişki değildir. Her şeyden önce, daha iyisini hak ediyorsunuz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERilişki  aşk  ayrılık  evlilik  sevgili