UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖZLER FENERBAHÇE – BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için artık kısa bir süre kaldı. Süper Lig'de 16. haftanın en önemli müsabakası olan Fenerbahçe-Beşiktaş maçına sayılı saatler kala futbolseverler maçın başlayacağı saat ve yayınlanacağı kanala ilişkin bilgileri araştırmaya başladı. Lider Sivasspor'un Ankara deplasmanından 2 puan bırakmasının ardından Kadıköy'de oynanacak olan derbi maçının önemi bir kat daha arttı! Bu maç öncesi iki takımın 11'i de belli oldu.

GÖZLER FENERBAHÇE – BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE

İlk gol Fenerbahçe’den geldi. 23. Dakikada Max Kruse penaltıdan topu ağlarla buluşturdu. 2. gol 32.dakikada Fenerbahçe oyuncusu Ozan Tufan'dan geldi. Beşiktaş ilk yarının son dakikalarında atağa geçti. Atiba Hutchinson gol attı ve skor 2-1 oldu.  58. dakika Vedat Muriç'in golüyle 3-1 oldu. 

2019-2020 Cemil Usta sezonunda ilk yarının tamamlanmasına kısa bir süre kala liderlik yarışından uzak kalmak istemeyen iki takımın mücadelesinde kazanan takım büyük avantaj elde edecek. Süper Lig'de 15 hafta sonunda 27 puan ile 3. sırada yer alan Beşiktaş 25 puanla 5. sırada yer alan Fenerbahçe'ye konuk olacak. Kazanan takım uzun şampiyonluk maratonunda kritik bir virajı aşmış olacak. Peki Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe'de kart cezası nedeniyle Garry Rodrigues bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca sakatlığı bulunan Hasan Ali, Victor Moses ve Sadık Çiftpınar da kadroda yok.

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Isla, Serdar, Jailson, Dirar, Gustavo, Ozan, Tolga, Deniz, Kruse, Vedat

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho, Atiba, Elneny, Diaby, Lens, Caner Erkin, Burak

EMRE ŞOKU

 

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş derbisi kadrosundan çıkarıldı.

REKABETTE 350. RANDEVU

Lig maçları

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 126 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 46, Beşiktaş 39 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 41 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin ligdeki 141 golüne, siyah-beyazlılar 140 golle yanıt verdi.

SON MAÇ BERABERE

Fenerbahçe ile Beşiktaş, rekabetteki son maçta eşitliği bozamadı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Siyah-beyazlılar adına goller Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz (2) kaydederken, sarı-lacivertlilerde goller Miha Zajc, Sadık Çiftpınar ve Hasan Ali Kaldırım'dan geldi.


BEŞİKTAŞ, SON 24 MAÇTA 4 KEZ KAZANABİLDİ


Beşiktaş, yarın konuk olacağı Fenerbahçe karşısında son maçlarda kazanmakta zorlanıyor.

Siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 24 derbiden sadece 4'ünü galibiyetle tamamlayabildi. Fenerbahçe bu dönemde 11 kez kazandı. Söz konusu periyotta iki takım arasındaki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.


SON 17 MAÇTA 19 KIRMIZI KART


İki takım arasında oynanan son 17 resmi maçta hakemler 19 kez kırmızı kartına başvurdu. Siyah-beyazlı oyuncular bu dönemde 12 kez kırmızı kart görürken, Fenerbahçeliler 7 defa aynı durumla karşılaştı.



DEV DERBİ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI



Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini tribünden izlemek için Kadıköy'e getirildikleri otobüslerin camını kırdığı öğrenilen Siyah-beyazlı taraftarlar gözaltına alındı.

Vodafone Park kuzey kale arkasındaki Büyükşehir Belediyesi Garajı önünde toplanan Beşiktaşlı taraftarlar, bilet kontrollerinin ardından otobüslerle FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ne ulaştı. Ancak stada gelen 2 otobüsün camının kırık olduğu tespit edilince, otobüsteki taraftarlar bir süre bekletildi. Elinden yaralanan bir taraftar, otobüsün camını kendisinin ve 3 arkadaşının daha kırdığını söyleyince, bu taraftarlar gözaltına alındı ve derbi maçı izlemekten men edildiler, otobüsten inen diğer taraftarlar ise stada alındı.

Bu arada taraftarların, bindikleri otobüslerdeki güvenlik kameralarının üzerini bantla kapatarak görüntü almasını engellemesi dikkat çekti. Taraftarları, otobüsün camını kırmadan önce otobüs içindeki kamerayı bantlamasına rağmen yakalandılar ve gözaltına aldılar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFENERBAHÇE  BEŞİKTAŞ