UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KATİL, CANLI YAYINDA AÇIKLANDI!

ATV'de yayınlanan Müge Anlı Tatlı Sert programında 2000 yılında kafası kesilerek canice öldürülen Çağla Tuğaltay cinayeti ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkarken katil ile ilgili Müge Anlı canlı yayında açıklama yaptı.

KATİL, CANLI YAYINDA AÇIKLANDI!

2000 yılında boğazı kesilerek vahşice katledilen Çağla Tuğaltay’ın katil zanlısı aranmaya başlandı.

6 ay sonra zaman aşımına uğrayacak dosya ile ilgili tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı.

Çağla'nın tırnağındaki DNA örneği şoke ederken acılı anne Gülnür Saygı cinayet gününün detaylarını satır satır anlattı.

5 Haziran 2000 pazartesi günü İstanbul Şişli Fulya mahallesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi Çağla Tuğaltay tam 19,5 yıl önce boğazı kesilerek katledildi. Cinayet günü doktor randevusunda olan anne kızı Çağla'ya ulaşamayınca komşularını aradı ve kızına bakmalarını söyledi.

Çağla'nın annesi olay günü ile ilgili; "Kızımı sabahleyin kalktım okula uğurladım. Uğurlarken kızım benim bugün doktor randevum var saat 3'te diye bilgi verdim. Çağla'da eve saat 16:30 gibi geliyor. Çağla'ya ulaşamadım bir kaç aramada.

Eşimin iş yeri gittiğim hastanenin karşısındaydı oraya gittim ulaşamıyorum Çağla'ya dedim. Eşimin çocukluğundan beri tanıyan insanlar oturuyordu apartmanda anahtarımızı vermiştik. Onu aradım ben şimdi çıkıp bakıyorum dedi. Komşumuz çıkmış bizim eve. Olay oğlumun odasında olmuş. Eve geldiğimizde ev çok kalabalıktı" açıklamalarını yaptı

Katil ellerini mutfakta yıkadı

Çağla'nın annesi ve babası eve girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. 15 yaşındaki kızları boğazı kesilerek vahşice öldürülmüştü. Cinayet ile ilgili acılı anne olay gününü şu sözlerle açıkladı;

"Ben yukarı çıkmaya ulaşamadım eşim çıktı. Boğazı kesilmiş. Bedenini yarısı oğlumun yatağının üzerinde, ayakları yataktan sarkık bacakları açık...İç çamaşırı ve tayt giyerdi onlar yerde duruyor ama tecavüz yok. Olayı yaptıktan sonra adam mutfakta ellerini yıkamış."

Cinayet sonrası komşuların eve girmesi delillerin dağılmasına sebep oldu. Ancak Çağla'nın tırnaklarını delil torbasına koyan polis 2014 yılında çok önemli bir ayrıntıya ulaştı. Çağla'nın tırnaklarında bir erkek DNA örneğine rastlandı. DNA örneğinin ise deri döküntüsü olduğu anlaşıldı.

Bütün bu bulgular sonrası ise asıl sıkıntı yaklaşan zaman aşımı süresi. Anne 6 ay sonra zaman aşımında uğrayacak olan cinayetin çözülmesini istiyor. Bugün ise canlı yayında Müge Anlı cinayet ile ilgili açıklamalar yaptı.

Anlı olay ile ilgili şu açıklamaları yaptı; "İzleyicilerimizden çok enteresan bilgiler geldi. O gün konuşamayanlar o gün bağlantı kuramayanlar bu gün kurdukları bağlantıları aktardılar. Özellikle 3 kişinin üzerinde duruluyor. Şu an isim veremem ama özellikle biri gerçekten bu cinayetin işleniş şekli ve daha sonra yaptıklarıyla neredeyse bir bir örtüşüyor.

Bu zamana kadar neden üzerinde durulmadı derseniz daha önceki işlediği cinayetlerle ilgili şehir ve zaman farkı var. O şehir ve zaman farkı 2000'de işlenen cinayetle ilgili bağlantı kurulamamış örtüşmemiş. Sonrasından yapılan araştırmalar benim düşündüğüm benim aklımdaki kişiyle örtüşmemesi çok doğal ama o kadar çok fazla ihbar geldi ki ve ihbarlardan bir kısmı benim gerçekten güvendiğim hayatımın içinden olan ihbarlar o kişiye dahil.

Dün itibariyle Asayiş Şube Müdürlüğü son 6 ayıda göz önünde alarak hızlı bir şekilde bu bahsi geçen 3 kişi ile ilgili çalışma yapılacağının size söyleyebilirim onlar adına. Onlara çok güveniyorum. Özellikle 3 kişi için bir DNA eşleşmesi yapılmalı. Benim için o bir kişi yüzde 80 ama bilemem çok örtüşüyor..." açıklamasını yaptı.

Müge Anlı ayrıca cinayetin zaman aşımına uğramaması içinde TBMM meclisine Konya Milletvekili Esin Kara ve MHP milletvekilleri tarafından yasa teklifi verileceğini aktardı. Verilen yasa teklifi ile cinayette zaman aşımının 20 yılda sınırlandırılmamasını isteneceğini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmüge anlı