UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ ŞARKICI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Dünyaca ünlü yıldız Justin Bieber, sosyal medya hesabından hastalığıyla ilgili açıklama yaptı. Bieber, Lyme ve kronik bir hastalığa sahip olduğunu belirterek, görüntüsünden dolayı kendisini yargılayan kişilere hastalığını anlattı.

ÜNLÜ ŞARKICI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Bieber, tedavi edilemez olarak tanımlanan bu hastalığı yeneceğini açıkladı.

Peki, Lyme hastalığı nedir?

Kene ve benzeri parazitler, insan vücuduna yapıştıktan sonra, taşıdıkları virüs ya da bakterileri insanlara bulaştırabilirler. Lyme hastalığı, özellikle geyik kenesi denen bir kene türünde bulunan Borrelia bakterisinin insana bulaşması sonucuyle oluşuyor.

Lyme hastalığı tedavi edilmediğinde, felce kadar ilerleyen nörolojik semptomlara neden olabiliyor.

Hastalık enfekte olduktan sonraki bir ay içinde ortaya çıkıyor ve şu belirtiler meydana geliyor:

Döküntü Ateş, Titreme, Yorgunluk, Vücut ağrıları, Baş ağrısı, Boyun tutukluğu

Şişmiş lenf bezleri.

Hasta eğer tedavi edilmezse, ilerleyen haftalar ya da aylar içinde Lyme enfeksiyonunun yeni belirtileri ve semptomları ortaya çıkabilir. Bunlar ise şöyle: Döküntü vücudun diğer bölgelerinde ortaya çıkabilir.Eklem ağrıları oluşur. Özellikle dizleri etkileyen ve şişkinlikle seyreden şiddetli eklem ağrıları gözlenebilir. Nörolojik problemler meydana gelebilir. Enfeksiyondan aylar, hatta birkaç yıl sonra bile gerçekleşebilir. Beyni çevreleyen zarların iltihaplanması (menenjit),yüzün bir tarafının geçici felci, uzuvlardaki uyuşukluk veya zayıflık ortaya çıkabilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJUSTİN BİEBER  HASTALIK  LYME