UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“KİMSEYİ OLDUĞUNDAN FAZLA SEVMEYECEKSİN”

2020’de tepeden tırnağa yenilenmiş güçlü sesi ve yorumu ile Ahmet Kaya'nın ‘Nereden Bileceksiniz’i ile kalplere dokunan hazırlığında olduğu muhteşem bir Best Of Albümü ile müzik severler ile buluşacak başarılı şarkıcı Deniz Seki bu hafta konuğumuz.

“KİMSEYİ OLDUĞUNDAN FAZLA SEVMEYECEKSİN”

ST: Nasılsınız? Yüreğinize sağlık çok güzel okudunuz şarkıyı ve klibinizde kısa bir süre içinde 1 milyonun üstünde izlendi öncelikle tebrikler.

 

DS: Çok Teşekkür ederim, çok sağolun. Çok onöre oldum, çok mersi. Bu şarkı benim hayatımı çok anlatan, çok kalbe dokunan bir şarkıydı. Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu zaten çok kıymetli, söz yazarı, besteci, sanatçı kimlikler. Nurlar yağsın üzerlerine.

 

ST: Bu şarkıyı hangi duygular ile yaşanmışlıklar ile okudunuz paylaşır mısınız bizlerle?

DS: Bu şarkıyı ben yazsaydım ancak bu kadar yazardım. Orda geçen her bir cümleyi, her bir sözü yaşayan biri olarak o yüzden çok hissederek okudum. Şarkının içine girerek okudum. Bu da zannediyorum kalplere o yüzden çok güzel dokundu. Her söylediğimde de yaşıyorum zatenDS:  Şimdi kendi şarkılarımı yazan biri olduğum için şarkıyı yazarken ki duygum bir şekilde hafızamın altında kilitli, o şarkının ruhuna giriyorum, yazdığım anın ruhuna giriyorum. Seyirciyle iletişim halinde olduğum için onlara ithafen okuyorum. Ben daha çok tiyatral sahne yapıyorum, şarkıyı anlatıyorum dertleşiyorum seyirciyle . O yüzden başka bir ruh haline bürünüyorum.

 

ST: Şarkı söylerken neler hissediyorsunuz? Okuduğunuz şarkıları hangi  kriterler ile belirliyorsunuz?

 

DS: Şimdi kendi şarkılarımı yazan biri olduğum için şarkıyı yazarken ki duygum bir şekilde hafızamın altında kilitli, o şarkının ruhuna giriyorum, yazdığım anın ruhuna giriyorum. Seyirci ile iletişim halinde olduğum için onlara ithafen okuyorum. Ben daha çok tiyatral sahne yapıyorum, şarkıyı anlatıyorum dertleşiyorum seyirciyle. O yüzden başka bir ruh haline bürünüyorum.

 

ST:  Hayatınızda ki en büyük pişmanlığınız ve iyi ki yaptım dediğiniz şeyler neler?

 

DS:  Ben pişmanlık ve keşke kelimelerini hiç sevmeyen biriyim. Herkesin hayat hikayesi var, hayatın hikayesinin içinde de inişler, çıkışlar, üzüntüler, sevinçler, mutluluklar olmalı. İnsanız hatalarımız olabilir vesaire ama önemli olan hatalarından tecrübe kazanıp düştüysen yeniden ayağa kalkmayı bilebilmek, güçlü bir kimliğe bürünebilmek. Tecrübe dedikleri şey de bu olsa gerek diye düşünüyorum.   İyi ki bu mesleği yapıyorum, iyi ki bir sürü insanın kalbine dokunuyorum. İyi ki kalbimi kirletmeden yaşıyorum. Başıma ne gelmiş olursa olsun hiç bir zaman kalbimi kirletme, karartma. Bu da benim hayata pozitif bakma, dengeleme, hep aydınlık tutuyor, güneşli tutuyor.

 

ST: Yeni albüm ne zaman gelecek çalışmalarınız var mı?

 

DS: Best of yapıcam Allah izin verirse 2020 içinde çalışmalara başlanıcak.

 

ST: Oldukça zor zamanlar geçirdiniz hepimizin bildiği üzere bu süreçte öncelik sıralamalarınız değiştimi o günlerden bugünlere Deniz Seki nasıl bir gelişim sağladı?

 

DS: Aslında o konulara çok girmek istemiyorum. Geçti, bitti. Yaşandı, bitti. Yani tekrar tekrar anlatmanın bir alemi yok. 2 tane kitap yazdım. Deniz’in dibi ve Mutluluğa söz verdim. Merak edenler varsa alır okurlar. Ondan sonra albümler yaptım, şarkılar yazdım, şarkılarımda her şeyi anlattım zaten. Çok konuşuldu, edildi. Ondan sonraki sıralamalarım da değişiklikler hayatımdan gitmesi gerekenler gitti, kalması gerekenler kaldı. İyi kötüyü fark ediyorsun öyle zamanlarda. Ailem en başta hayatımda birinci sırada yer alıyor. İşim onun yanında keza öyle. Eşime, dostuma kötü günümde yanımda olan herkesin ben de kötü gününde yanında olucam. İyi günde yanında olmak zaten çok kolay bir şey ama kötü gününde yanında olmak o kadar da kolay değil.

 

ST: Müzik dünyasında kalıcı olabilmek çok zor muhakkak, Siz dinleyici kitleniz ile her zaman güçlü bir bağ oluşturdunuz bunu nasıl başardınız?

 

DS:   Kendi şarkılarımı kendi yazıyor olmam bunun en büyük etkisi diye düşünüyorum. Samimiyet çok önemli. Sahicilik çok önemli. Gerçekten karşısızlık sevgiye eşlik etmek çok önemli. Kalpten kalbe bir köprü var ve biz o köprüde hiç tanımadığım insanlarla şarkılarla tanışıyoruz, onların kalplerine dokunuyorum bu çok kıymetli.

 

ST: Güzellik, estetik, spor ve beslenmenin sizde ki tanımı nedir? Bu anlamda neler yapıyorsunuz?

 

DS: Güzellik bence her kadın güzeldir. Bakımsız kadın vardır diye düşünüyorum. Çünkü kadın olmak başka bir zanaat. Bence çirkin kadın yok ama bakımsız kadın çok. Estetiğe asla karşı değilim. Zamanı geldiği zaman, yani gencecik kızların estetik yaptırmasını çok yanlış buluyorum. Zamanı geldiği zaman  tabiki de yer çekimine karşı koyamıyorsunuz ihtiyacınız olan şeyler. Hele ki biz göz önünde insanlarız. Olursa yaptırırım ama şu anda estetiğim yok. İhtiyacım olduğunda hiç karşı değilim yani. Aman çok küçük küçük kızların gidip de ağzını, burnunu şişirtmesine de üzülüyorum ne yalan söyleyim yani

Sağlıkla ilgili sağlığıma dikkat etmeye, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Zaten bir mide tüp ameliyatı geçirdim biliyorsunuz her şeyi de yiyemiyorum, fazla da yiyemiyorum. Yediğim şeyler belli başlı şeyler. Sebze ağırlıklı besleniyorum. Çok fazla et tüketmemeye çalışıyorum. Domates çok önemli biz kadınlar için, nikotin var içinde ve çok önemli gerçekten. Çok çorba severim ben çorbacıyım, birde mideme de iyi geliyor. Bol bol böyle evde yapılmış güzel ev yapımı çorbalar içiyorum. Spor’a gelince yaz sezonum çok tempolu ve hareketli geçti keza kışa da öyle başladım çok şükür. Allah izin verirse Ocak sonu itibariyle çok sıkı bir spor programına başlayacağım. Özel bir hoca eşliğinde başlayacağım.

 

ST: Kendinizde en sevdiğiniz ve en sevmediğiniz özellikleriniz neler?

 

DS: En sevdiğim özelliğim temiz kalpli, iyi kalpli oluşum. Asla kalbimde kin tutmayışım ve affedici oluşum. Kara kaplı defter kullanmıyorum maalesef :) iyiki de  öyle yapıyorum. Sevmediğim huyum ise çok  tez canlıyım.

 

ST: Sizin için sevginin tanımı nedir?

 

DS: Sevgi demek her şeyi sevmek demek. Bütün canlılar sevgiye muhtaç. Hayvanlardan, ağaçlardan, çiçeklerden, böceklerden, insanlardan, taşından, toprağından her şeyine kadar, her şey sevgiye muhtaç. Dünya sevgi üzerine kurulmuş durumda zaten sevgisizlik mutsuzlukları doğuruyor ve insanların yüreğini kirletiyor, her şeyi sevmek lazım. Sevgiyle besleniyoruz bunun farkına varmamız lazım, nefes alışımızı,  aldığımız nefesi bile sevmemiz lazım diye düşünüyorum.

ST: Meslek hayatınızda bugünle birlikte hedefleriniz hayalleriniz neler?

 

DS: Çok güzel albümler yapmayı Allah nasip etsin. Ömür boyu ömrüm yettiğince şarkı yazmayı, üretmeyi, şarkı söylemeyi nasip etsin. Daima başarılarıma başarı katlayıp her bir işimde bir adım, iki adım daha öteye gitmeyi nasip etsin ki öyle olucak, öyle olduğuna inanıyorum, öyle olması gerektiğine inanıyorum. Oldu bile diyim olumlama yapıyım olumlamalara çok inanıyorum. Daima saygı, sevgi dolu bir kariyerim olsun.

 

ST: Deniz Seki'yi 3 kelime ile ifade etmenizi  rica etsem?

 

DS: Bunu ben sizden rica etsem, kendimden 3. Tekil şahıs gibi bahsedemiyorum. Utanıyorum, bu soruda siz beni tanımlarsanız çok sevinirim.

ST: Benim gözümde Samimi mesleğinde en iyiyi yakalamak için çabalayan kalbi ile yaşayıp hiç vazgeçmeyen bir kadın Deniz Seki.

 

ST: Sahne öncesinde ve albüm çalışmalarında nasıl hazırlanıyorsunuz uğruna inandığınız totem ya da tılsımlarınız var mı?

 

DS: Dualarımı okurum, tesbihimi çekerim. Bir de kendi içimde kendime söylediğim bir şey var o bana saklı kalsın, paylaşırsam sihri bozulur.

 

ST: Bir dilek hakkınız olsaydı ne dilerdiniz?

 

DS: Bir dilek hakkım olsaydı herhalde anne olmayı dilerdim. Belki de olur.

 

ST: Sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmak için neler yapıyorsunuz?

 

DS: Dediğim gibi kalbimde beni üzen, beni kirleten yada ruhumu kirleticek hiç bir şey taşımıyorum. Kimseyle ilgili kötü bir şey düşünmek istemiyorum. Kötülük yapmıyorum. İyi kalpli bir insan olduğum için, kalbimin içi de her zaman temiz olduğu için de sevgiyle yaşamaya çalışıyorum, hayatı severek yaşıyorum. Kendimi severek yaşıyorum.

 

ST: Kadın erkek ilişkilerinde kendi deneyimlerinizden yola çıkarak öneriniz ve yapılmaması gerekenler nedir sizce?

 

DS: Kimseyi olduğundan fazla sevmeyeceksin! Hak ettiğinden fazla önemsemeyeceksin ve kimseye, kendine verdiğinden fazla değer vermeyeceksin. Sevmenin de bir kıvamı var abartmayacaksın yani. Çünkü sonra çok fazla hissettirince karşındakine olan hislerini şımartmayacaksın aslında bu kadar basit.

 

Milli Antrenör Boksör Oyuncu

Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeniz seki  serkan tatar  ünlü  magazin  şarkı