UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖN KOŞULSUZ VE SÜRESİZ ATEŞKES İÇİN ANLAŞTILAR

Reuters'ın haberine göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac ve General Hafter, ön koşulsuz ve süresiz ateşkes için anlaştı.

ÖN KOŞULSUZ VE SÜRESİZ ATEŞKES İÇİN ANLAŞTILAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serrac'ın ateşkesi kabul ettiğini belirtirken, anlaşmanın Hafter tarafından incelenmek üzere sabaha kadar süre istendiğini bildirdi.

Türkiye ve Rusya’nın ara buluculuk görevi üstlendiği Libya’daki iç savaşı durdurma girişiminde flaş bir gelişme yaşandı.

Önce Rus basını Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac ile General Hafter arasında ön koşulsuz ve süresiz ateşkes yapıldığını duyurdu.

Ardından ise Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov kameraların karşısına geçerek UMH’nin ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini ancak Hafter’in yarın sabaha kadar süre istediğini bildirdi.

Ayrıca, Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada “Rus ortaklarımızla birlikte gün boyu çalıştık” ifadelerini kullanarak, muhtemel bir ateşkesin modalitelerini içeren taslak metin ortaya çıkardıklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Serrac’ın Hafter ile yüz yüze görüşmeyi reddettiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ateşkes süreciyle ilgili “Berlin’de, liderler ile ateşkes sürecini çok daha güçlü hale getirmek için bir araya geleceğiz. Temennim odur ki bu süreçte özellikle Libya’daki bu son gelişmeler son bulur. Noktayı orada koymak suretiyle de barışın, Libya’da hakim olmasına yardımcı oluruz” demişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERlibya  hafter  ateşkes