UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RAHŞAN ECEVİT’İN VEFATI SONRASI KİM NE DEDİ?

Rahşan Ecevit’in hayata gözlerini yummasının ardından sanatçılar, siyasiler ve ünlü isimler taziye mesajı paylaşmaya başladı.

RAHŞAN ECEVİT’İN VEFATI SONRASI KİM NE DEDİ?

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in 97 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından siyaset ve sanat dünyasından isimler duygu dolu taziye mesajları paylaştı. İşte o mesajlar…

"ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da, Rahşan Ecevit'in vefatının ardından taziye mesajı yayınlayan isimler arasında yerini aldı. Çavuşoğlu mesajında, "Merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit'in kıymetli eşi Rahşan Ecevit Hanımefendi'ye Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELE DOLU YAŞAMIYLA, SONRAKİ KUŞAKLARA ÖRNEK OLACAKTIR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden Rahşan Ecevit'le ilgili taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi, "Genel Başkanım Bülent Ecevit'in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

İMAMOĞLU: VEFAT HABERİ HEPİMİZİ ÜZDÜ

Rahşan Ecevit'in vefat haberinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden taziye mesajı yayınladı. Mesajında "Vefat haberi hepimizi üzdü" diyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı, "Rahşan Ecevit... Siyasi hayatımızın kıymetli isimlerinden, Başbakanlık ve CHP Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit'in her zaman yanında olmuş ve yol arkadaşlığı yapmıştı. Vefat haberi hepimizi üzdü, kendisine Allah'tan rahmet dilerim."

"EL ELE BÜYÜTTÜLER SEVGİYİ"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de Rahşan Ecevit'in vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. İnce taziye mesajında, "El ele büyüttüler sevgiyi... Siyaset dünyamızın dürüst, mütevazi insanı, Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Rahşan Ecevit'in vefatının ardından taziye mesajı yayınladı. Yavaş mesajında şu ifadeleri kullandı, "Merhum başbakanımız Bülent Ecevit'in kıymetli eşi, mütevaziliği ile gönüllerimizde yer edinmiş Rahşan Ecevit'i bugün kaybettik. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun."

Can Yılmaz “Dürüst devlet adamı Bülent Ecevit'in değerli eşi; ressam, yazar ve Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanı Rahşan Ecevit vefat etti. Rahşan Ecevit'e rahmet sevenlerine başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin.”

Serdar Akinan “Kavuştular. Türkiye’nin en önemli siyasi figürlerinden Bülent Ecevit’in Rahşan’ı hakkın rahmetine erdi. Cenazesinde saatlerce o yağmur altında nasıl yürüdüğünü asla unutmayacağım. Allah rahmet eylesin.”

Ayşegül Aldinç “Rahşan Ecevit biricik eşinin yanına, sonsuzluğa kavuşmuş. Aydınlık zamanlardan mütevazı anlar ve anılar bıraktı geriye. Allahın rahmeti üzerine olsun…”

BAKAN KOCA: MERHUMEYE ALLAH'TAN RAHMET DİLERİM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rahşan Ecevit'in vefatına ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu. Koca, "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanemizde pnömoni ve kronik böbrek rahatsızlığı tedavisi gören Rahşan Ecevit Hanımefendi tüm çabalarımıza rağmen hayatını kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

AKSAKAL: ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in ölümü nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.

Aksakal açıklamasında, "Demokratik Sol Parti'nin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit bir süredir tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etmiştir. Türk siyasetine büyük hizmetleri olan eski başbakanlarımızdan ve Demokratik Sol Parti'nin Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

TATAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Rahşan Ecevit'in ölümü ile ilgili, "Kıbrıs Barış Harekatı’nın emrini veren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı merhum Bülent Ecevit'in muhterem eşleri Rahşan Ecevit'in ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Hükümetimiz, Ulusal Birlik Partisi ve şahsım adına kalbi daima Kıbrıs Türk Halkı için atan, Rahşan Ecevit’e Allah'tan rahmet, tüm ulusumuza, sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum" açıklaması yaptı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrahşan ecevit  taziye  ölüm  bülent ecevit  siyasi  mesaj