UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"BABİL" DİZİSİNDE "FETÖ" SKANDALI MI?

Star TV'nin yeni dizisi "Babil" geçen hafta ilk bölümü ile ekrana geldi. "Babil"deki subliminal mesajlarsa büyük tepki çekti.

"BABİL" DİZİSİNDE  "FETÖ" SKANDALI MI?

"KHK'lı göndermesi" yapan "Babil" dizisi sosyal medyanın gündemindeydi. Sosyal medya kullanıcısı birçok kişi "Acaba Babil, son yıllarda KHK'lıların yaşadıklarını anlatacak bir dizi mi?" sorusunu sordu.

FETÖ'CÜLERE Mİ GÖZ KIRPIYORLAR?  

Dizide işinden ihraç edilen ve oğlunun tedavisi için yurt dışına çıkamayan bir profesörün hikayesi anlatılıyor.

Dizinin başrol karakteri İrfan (Halit Ergenç), idealist bir ekonomi profesörüdür. Ama bir  meslektaşının hakkındaki şikayetiyle, kendisine soruşturma açılır. Bunun üzerine daha önce yargı ile hiç sorunu olmayan İrfan üniversitedeki görevinden ihraç edilir, banka hesabına bloke konulur ve özel sektörde hiçbir işe kabul edilmez. Ayrıca yurt dışına çıkma yasağı olan İrfan'ın hasta çocuğunın ülkeden çıkması gerekmektedir.

İrfan'ın ABD'ye gitmek için kaçak yollardan sahte pasaport ve kimlikler çıkarttırması "Babil"de hikayenin bu olay örgüsüyle başlaması, KHK'lıların durumuyla özdeşletiriliyor ve bu durum da "Babil FETÖ'yle alakalı mı?" sorusunu akıllara getiriyor. 

TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ İLE İLGİLİ KARA PROPAGANDA MI?

Dizide "KHK mağduru İrfan"ın hasta çocuğunun Türkiye'de neden tedavi edilmediği de anlaşılamıyor. Diziyi eleştirenler, sağlık sistemi konusunda parmakla gösterilen, dünyada en üst sıralara yükselmiş Türkiye'nin kötülenmek istediği görüşünde birleşiyor.                 

"GEZİ'Cİ HALİT ERGENÇ" HATIRLATMASI

Sosyal medyada yerden yere vurulan "Babil" dizisine yönelik eleştirilerden biri de Halit Ergenç odaklı. 2013 yılındaki Gezi olaylarında ön saflarda yer tutan Halit Ergenç'in bu senaryoyu da tereddütsüz kabul etmesinin de tesadüf olmadığı konuşuluyor. Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, Gezi olaylarında günlerce boy göstermişti.

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in yine FETÖ propagandası yapıldığı iddia edilen "Vatanım Sensin" dizisinde de başrol oynamaları kafaları iyice karıştırıyor.

ZENGİNLERE KARŞI NEFRET TOHUMLARI MI EKİLİYOR? 

Dizide mütemadiyen zenginlere yönelik kötüleme propagandası yapıldığı da gelen eleştiriler arasında.  Eleştiriler, izleyiciye "Zenginler kötüdür. Onlardan nefret edin!" mesajının alttan alta verildiği yönünde. Gelen yoğun eleştirilere göre; dizideki zengin iş adamı karakterleri "kötü" portreler çiziyor. İşçi ile iş veren arasına düşmanlık tohumu ekiliyor. 

Senaryo, böylesine tehlikeli subliminal mesajlar ile kurgulanmışken  dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç'in bölüm başı 250 bin lira aldığı gözlerden kaçırılıyor elbette.

RTÜK'E ŞİKAYET YAĞDI

Star TV'nin eleştiri yağmuruna tutulan dizisi "Babil" ile ilgili olarak RTÜK'e de şikayet yağdı. Dizinin yayınlandığı saatlerde RTÜK şikayet hattı bir an olsun susmadı. Üst Kurul'un şikayetleri titizlikle incelediği ve kısa sürede konuyla ilgili karar alacağı gelen bilgiler arasında.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13