UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KALBİNDEN VURDULAR

Suudi Arabistan ile Yemen arasında tansiyonu zirveye çıkaran bir gelişme yaşandı. Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, Husiler, Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesislerini vurdu. Yemen merkezli Masirah kanalı kaynak gösterilen haberde, Abha ve Cizan Havalimanı ile bir askeri üssün de hedef alındığı öne sürüldü.

KALBİNDEN VURDULAR

Orta Doğu’da İran ve ABD arasında elçilik baskınıyla başlayıp Kasım Süleymani suikastıyla tırmanan, İran’ın misilleme olarak Irak’taki ABD üslerini vurmasıyla zirve yapan gerilimin yankıları dinmeden, bölgeyi sıcak savaşa sürükleyebilecek haber Suudi Arabistan’dan geldi.

Reuters’ın Yemen merkezli Masirah kanalına dayandırdığı habere göre, Husi milisler Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi ‘Saudi Aramco’nun Cizan şehrindeki tesislerine saldırdı.

İKİ HAVALİMANI VE BİR ASKERİ ÜS

Gündeme bomba gibi düşen haberin ardından, Husiler’in tek hedefinin petrol tesisleri olmadığı ortaya çıktı. Husiler’in Askeri Sözcüsü Yahya Saria, roket ve insansız hava araçlarıyla Abha ve Cizan havalimanları ile bir askeri üssü de vurduklarını öne sürdü.

Suudi Arabistan cephesinden henüz bir açıklama gelmezken, Saudi Aramco tesisleri geçtiğimiz aylarda da saldırıların hedefi olmuştu.

2019’un Eylül ayında insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda iki tesis vurulmuş, Husiler’in üstlendiği saldırı nedeniyle 5.7 milyon varil kesinti yaşanmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13