UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HERKES BU ANNEYİ KONUŞUYOR

Hindistan'da Tamil Nadu eyaletinde bir anne, çocuklarını doyurmak için saçlarını 2 dolara satıyor. Fedakar annenin bu davranışı yardımseverleri harekete geçirdi.

HERKES BU ANNEYİ KONUŞUYOR

Gelir adaletsizliğinin en belirgin yaşandığı ülkelerinden olan Hindistan'da eşinin intihar etmesinden sonra geçim sıkıntısı yaşayan Prema Selvam da çocuklarına bakabilmek için iki dolara saçlarını satmak zorunda kaldı. Olay hem ülke hem de dünya genelinde duyuldu ve üç çocuk annesi Prema Selvam için yardım kampanyası başlatıldı.

Prema Selvam ve eşi üç çocuklarıyla birlikte Hindistan'da yaşıyordu. Selvam'ın eşi geçen yıla kadar bir tuğla ocağında çalışıyordu. Ancak aldıkları para geçinmelerine yetmiyordu, bu nedenle tefeciden kredi alıp kendi tuğla ocaklarını açmaya karar verdiler. Ancak, açtıkları ocak kısa bir süre sonra battı.

Selvam'ın eşi ise borçları ödeyemeyince intihar etti. Eşinin intiharından sonra çocuklarına bakmakla yükümlü olan Selvam bir süre işçi olarak çalıştı. Prema Selvam bir süre iki çocuğunu da işçi olarak yanında götürdü. Günde 200 rupi (yaklaşık 2,80 dolar) kazanıyordu. Bu para, ailenin günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyordu.

Ancak Selvam bir gün hastalandı ve işe gidememeye başladı. Prema Selvam, "Artık tuğla taşıyamama başladım. Üç ay evde hasta yattım" dedi.

"Borçlarımız birikti. Yiyecek bir şeyimiz kalmadı. Yedi yaşındaki oğlum Kaliyappan bir gün okul dönüşü yemek istedi. Bir şey bulamadık. Açlıktan ağlamaya başladı. Yiyecek alabilmek için satabileceğim bir şey yoktu. Evde sadece plastik leğenler vardı. 10 rupimiz (14 cent) bile yoktu" diyen Selvam, daha önce önünden geçtiği bir peruk dükkanının saç satın aldığını hatırladı ve saçlarını satmaya karar verdi.

Bunun üzerine ise Selvam, bir peruk dükkanına saçlarını satmaya karar verdi. Selvam dükkana gitti ve tüm saçını kökünden 150 rupi'ye sattı. Hindistan insan saçı ihracatında önde gelen ülkelerden biri. 150 rupi ise Hindistan'daki herhangi büyük bir şehirde bir öğle yemeği parası.

Selvam, aldığı parayla çocuklarına haşlanmış pirinç aldı. Ancak, hala tam anlamıyla bir çıkış yolu bulamamıştı Bu nedenle intihar etmek istedi. Prema Selvam, böcek ve tarım ilaçları satan bir dükkana girip intihar etmek için bir şeyler satın almak istedi ancak dükkan sahibi ona herhangi bir şey satmadı. Evine giden Selvam, burada intihar etmeye çalıştı. Bu kez de yakınlarda yaşayan ve tesadüfen ziyaretine gelen kız kardeşi tarafından kurtarıldı.

Ancak sonra filmlerde görebileceğimiz türden bir mucize yaşandı ve Selvam'ı Bala Murugan adlı bir kişi ziyaret etti. Murugan, Selvam'ın hikayesini duymuştu. Prema Selvam'ın yaşadıklarını tuğla ocağı olan bir arkadaşından öğrenen Bala Murugan, kendi çocukluk günlerini hatırlamıştı. Murugan'ın annesi de, ona yiyecek alabilmek için evdeki kitap ve gazeteleri satmıştı. Ancak bir süre sonra yoksulluk yüzünden annesi bir gün cinnet getirip kendisini ve çocuklarını öldürmeye karar vermiş, son anda ise bu kararından vazgeçip, tedavi altına alınmış.

Bilgisayar grafik merkezi sahibi olan Murugan, Selvam'a bir miktar para verdi ve onun hikayesini sosyal medyada paylaşarak bir yardım kampanyası başlattı. Başlatılan kampanyada ise bir günde 120 bin rupi (1670 dolar) toplandı. Bu para borçlarının çoğunu karşılamaya yettiği kampanya Selvam'ın isteğiyle durduruldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhindistan  anne  tamil nadu  çocuk