UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVRUPA FUTBOLUNDA TARİHİ DEĞİŞİM! İKİ LİG BİRLEŞECEK

Hollanda ve Belçika arasında yapılan görüşmeler sonucunda iki ligin birleştirilmesi fikri ortaya çıktı. Bir süredir yapılan görüşmeler sonrasında anlaşmanın çok yakın olduğu ifade edildi.

AVRUPA FUTBOLUNDA TARİHİ DEĞİŞİM! İKİ LİG BİRLEŞECEK

Avrupa futbolunda devrim niteliği taşıyan yeni bir gelişme yaşanıyor. Hollanda ve Belçika futbol federasyonları arasında iki ligin birleştirilmesi yönünde görüşmeler yapıldığı belirtildi. İki ligin birleştirilmesi halinde yayın gelirlerinin 400 milyon euro seviyelerine çıkacağı tahmin ediliyor.


HOLLANDA'DAN 10, BELÇİKA'DAN 8 TAKIM


Hollanda basınında yer alan haberlere göre her iki ülke federasyonlarının ortak lig konusunda bir süredir görüştüğü kaydedildi. Söz konusu oluşumda Hollanda'dan 10, Belçika'dan 8 takımın katılacağı 18 takımlı yeni ortak bir lig kurulması düşünülüyor. Her sezon küme düşen takım hangi ülkedense alt ligden ona göre takımın üst lige alınması fikri düşünülüyor. Ortak lig konusunda soru işareti yaratan en büyük konulardan biri, deplasman takımları için mesafelerin uzaklığı olduğu belirtiliyor. Buna rağmen birçok Avrupa ülkesine göre Hollanda - Belçika arası mesafelerin daha düşük olduğu da vurgulandı.


TARTIŞILMAYA DEVAM EDİLECEK


Her iki ülkeden de ortak lig fikrine karşı olan kulüplerin bulunduğu belirtildi. Ayrıca futbolseverlerin de ortak lig konusunda akıllarında çok fazla soru işaretleri olduğu ve konunun tartışılmaya devam edeceği ifade edildi.

 

(FutbolArena)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfutbol  belçika  hollanda