UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji tarafından yurdun birçok kesimine kar uyarısı yapıldı. İstanbul'da gece başlayan ve gün içerisinde etkisini kaybeden kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bırakıyor. Haftanın son gününde yurdun büyük kısmında dondurucu soğuklar var. İç Ege, Batı Karadeniz gündüz -1, -2 derecelerde. İç Anadolu yer yer -6, -7, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ise -10, -12 derecelerde. Bu sıcaklıklar günün en yüksek değerleri olacak.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

İstanbul'da beklenen kar yağışı geceden itibaren etkisini azaltarak gösterdi. Gün içinde yüksek kesimlere yağan kar yağışı şimdilik kenti terk etmiş gözüküyor. Pazar günü ise İstanbul'da kapalı bir hava etkili olacak.

Fakat kar İstanbul'u terk etse de yurt genelinde etkili olmaya devam edecek. Soğuk hava nedeniyle hem Meteoroloji'den hem de valiliklerden uyarı geldi.

TRABZON VALİLİĞİ UYARDI

Trabzon Valiliği, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere göre Trabzon'daki kar yağışının aralıksız devam edeceği, gecenin ilerleyen saatlerinden itibaren don olayı görülmesinin beklendiği belirtildi. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiği aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması, gerekli durumlarda toplu taşıma araçlarını tercih etmesi, özel araçla trafiğe çıkılmasının zorunlu olduğu hallerde mutlaka kar lastikli araçlarla trafiğe çıkmaları, araçlarda zincir ve çekme halatının bulunması can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır."

EGE VE AKDENİZ İÇİN DON UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre, kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyılarında pazar ve pazartesi günleri hafif yer yer orta, Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde ise pazartesi günü hafif, salı günü orta şiddette zirai don bekleniyor. Öte yandan Akdeniz'de yarın kuvvetli fırtına etkisini gösterecek. Öğleden sonra ise fırtına kuvvetini kaybettirecek.

Haftanın son günü yurt genelinde batıda güneşli hava etkisini gösterecek. Doğu Anadolu başta olmak üzere Karadeniz ve İç Anadolu'da kar kendisini gösterecek. Erzurum'da hava -18 derecelere kadar düşüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13