UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ "CORONAVİRÜS" AÇIKLAMASI!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan ölümcül salgın koronavirüs can almaya devam ediyor. Çin’de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı korkutucu boyuta ulaştı.

FLAŞ  "CORONAVİRÜS" AÇIKLAMASI!

Ölü sayısı gittikçe artarken sosyal medyada paylaşılan görüntüler insanı dehşete düşürüyor. 43 bin kez izlenen bu görüntülerde, yetkililerin bir aileyi eve zincirlediği görülüyor. Öte yandan gelen son dakika haberine göre Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, devlet televizyonuna koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 910'a ulaşırken, virüs ortaya çıktığından beri en ölümcül gün yaşandı. Bir günde 97 kişi hayatını kaybederken, dünya çapında vaka sayısı da korkutucu boyutlara ulaştı.

Sosyal medyada paylaşılan ve 43 binden fazla kez görüntülenen video infial yaratırken, uzmanların yaptığı son dakika açıklamaları korku ve panik yarattı.

Çin'de virüs nedeniyle 908 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı ise Çin'de 40 bin 171'e, tüm dünyada ise 40 bin 710'a ulaştı.

Açıklamada, virüs bulaştığı durumu şüpheli olan kişilerin sayısının 23 bin 589, NCP teşhisli hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınan kişi sayısının da 187 bin 518 olduğu belirtildi. Çin ana karasının dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 36'ya çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak kaydedildi.

SON 24 SAATTE 97 ÖLÜM

Ülke genelinde 97 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle NCP salgını nedeniyle 24 saatte en yüksek can kaybı yaşanırken 3 bin 62 yeni koronavirüs vakası saptandı.

Bugüne kadar ölümlerin 871’i salgının merkez üssü Hubey eyaletinde yaşanırken diğer eyaletlerden Heylongciang’da 7, Hınan’da 6, Haynan ve Anhui’de 3’er, Hıbey ve Gansu’da 2’şer, Şandong, Sıçuan, Guicou, Cilin, Guangdong, Hunan, Ciangşi eyaletlerinde 1’er kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca merkeze doğrudan bağlı kentlerde Pekin ve Çongçing'de 2’şer, Şanghay ve Tiencin’de birer kişi yaşamını yitirdi.

Guangşi Cuang Özerk Bölgesi ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 1’er kişi NCP nedeniyle öldü. Bugüne kadar NCP’den taburcu edilenlerin sayısı da 3 bin 283 olarak bildirildi.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan ve 43 binden fazla kez görüntülenen video infial yarattı. Çinli yetkililerin virüsün yayılmasını engellemek için kullandığı yöntemler tepki çekmeye devam ediyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, evin içerisindeki bir adam, kapıdaki koyu renk giysili bir başka adamla tartışıyor. Kapının önündeki adam, "Evinizin tecrit altında olduğunu duyurmak için buradayız. Bu kadar. Lütfen bizimle işbirliği yapın" diyor.

Evinin kapısını açmış olan adam, tecrit hakkında daha fazla bilgi almak istiyor. Kapı önündeki adam ise "Sizi evinize kilitlemek zorundayız, kapınızı zincirleyeceğiz" açıklamasında bulunuyor.

Hayretler içerisindeki ev sahibi: "Yani hayati bir durumda bile kapıyı içeriden açamayacak mıyım?" sorusunu yönelttiğinde adam, şoke eden bie cevap veriyor:

"Size tavsiyem, kendinizi yangına karşı korumanız ve iyi önlemler almanız. Acil bir durum olması durumunda, üç anahtar buraya bırakıyoruz, en kısa sürede yardım istersiniz. Siz evde kendinize iyi bakın, hükümet de dışarıda sizinle ilgilenecek. Bu kurala uymayan herkes hakkında dava açılacak."

NCP’DEKİ CAN KAYBI SARS’I GEÇTİ

Dünyada 2002-2003’de ortaya çıkan SARS salgınında Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, çoğunluğu Çin’de olmak üzere 774 kişi yaşamını yitirdi.

NCP, SARS’ın yaklaşık bir yılda neden olduğu can kaybını bir ay gibi kısa sürede geride bıraktı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Vuhan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti.

Öte yandan uzmanların yaptığı son dakika uyarısına göre koronavirüs, salgınla savaşacak kaynaklara sahip olmaması nedeniyle milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanabilir ve Kuzey Kore'ye diz çöktürebilir.

Kim Jong-un’un acımasız rejimi, Çin'de başlayan bulaşıcı hastalık ihtimalini Kuzey Kore’ye sıçramasına hazır değil.

25 milyondan fazla nüfusa sahip olan ülkede böyle bir salgın, ülkenin kırılgan rehimi için tamamen yıkıcı olabilir.

Ve şimdi Kuzey Kore, dünya çapında 900'den fazla insanı öldüren koronavirüs salgınında, ilk vakasını kaydeden 29'uncu ülke oldu.

Bir son dakika haberi de İngiltere'den geldi. İngiltere hükümeti yeni tip coronavirüsü ile ilgili, "halk sağlığına ciddi ve yakın tehdit" tanımlaması yaptı. Bu yeni tanımlama hükümete virüsün daha fazla yayılmasını geciktirmek veya önlemek adına ek yetki veriyor.

Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, "Wuhan merkezli ölümcül coronavirüsü salgını ile ilgili Dışişleri Bakanlığı halkın virüsün bulaşmasından mümkün olduğunca korunmasını sağlayacak düzenlemeler yapmıştır. Bu yeni düzenleme ile İngiltere'de Merseyside şehrinde yer alan Arrowe Park hastanesi ve Milton Keynes şehrindeki Kents Hill Parkı karantina tesisi olarak kullanılacak" ifadeleri kullanıldı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, devlet televizyonuna koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Jinping, "Yeni tip coronavirüsü salgınını önlemeye yönelik durum hala ciddiyetini koruyor. Çin muhakkak virüs salgınını yenmeyi başaracaktır. Hubei şehrinde virüs salgınını durdurmaya yönelik daha kararlı önlemler alacağız. Tüketimi dengede tutmalıyız" dedi.

Öte yandan Japonya'da Yokohama Limanı’nda salı günü karantinaya alınan ve içinde 3 bin 700 kişinin bulunduğu yolcu gemisinde koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 135'e yükseldi. Bunların 24 tanesinin ABD vatandaşı olduğu öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs  virüs  hastalık  çin  salgın