UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORONAVİRÜS ŞAKASI YAPTI, BAŞINA DERT AÇTI

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir metroda koronavirüs şakası yapan genç, mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KORONAVİRÜS ŞAKASI YAPTI, BAŞINA DERT AÇTI

Rusya'nın başkenti Moskova'da metroda şaka yapan genç ummadığı bir sonuçla karşılaştı.

Tacikistan uyruklu olduğu belirtilen Karomatullo Dzhaborov, Moskova metrosuna ağzında maskeyle bindi. Dzhaborov bir süre sonra corona virüs semptomlarını sergileyerek yere yığıldı. Vagonda paniğe neden olan gencin davranışı tepki topladı.

5 YIL HAPİS

Olaydan sonra 8 Şubat'ta gözaltına alınan Dzhaborov'a mahkeme 5 yıl hapis cezası verdi. Rusya İçişleri Bakanlığı, Karomatullo Dzhaborov'a yardım eden iki kişinin de tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık Dzhaborov'un arkadaşlarına Moskova'dan ayrılmayın uyarısının yapıldığını söyledi.

Karomatullo Dzhaborov'un avukatı ise müvekkilinin panik yaratmak istemediğini, corona virüs farkındalığının artması için uğraştığını söyledi. Avukat müvekkilinin sadece metroda değil eczane ve diğer kamusal alanlarda farkındalık videoları çektiğini söyledi.

Olaya ilişkin görüntüler Youtube ve Instagram'dan kaldırıldı.

Çin'le yakın ilişkiler içinde olan Moskova salgının ardından geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Ülkeye sadece Moskova'da bulunan havalimanı üzerinden kontrolle girilebiliyor. 31 Ocak'ta Rus yetkililer ülkede bulunan iki Çin vatandaşında corona virüs tespit edildiğini duyurmuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  metro  hapis  ceza