UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TESTEREYLE BAŞINI KESİP YÜZÜNÜ…

Dünyanın en suçlu örgütlerinden biri olan El Chapo yaptığı vahşetlerle gündemden düşmüyor. Bir kenti savaş alanına çevirdikleri görüntüler henüz unutulmamışken, yeni vahşet kayıtları şok etkisi yarattı. Guiso adı verilen işkence yönteminde, kurbanlar sıcak suda kaynatılarak haşlanıyor.

TESTEREYLE BAŞINI KESİP YÜZÜNÜ…

Dünyanın en ünlü suçlusu El Chapo, yani Bücür halen ABD'de hapiste olsa da karteli Sinaloa yeniden dünyanın gündeminde. Hem de bu kez diğer rakipleriyle birlikte.

El Chapo ailesi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında eşi benzeri olmayan bir savaşa imza attı. Babası ABD'ye iade edilince Meksika'daki Sinaloa kartelinin başına geçen oğul Ovidio Guzman Lopez'in etrafı maskeli polislerin tarafından sarıldı.

Ovidio Guzman'ın gözaltına alınmasıyla Culiacan kenti savaş alanına döndü. Sinalao kartelinin ağır silahlı üyeleri polisler ve askerlerle şehir merkezinde çatıştı.Uluslararası haber ajansları, kent sokaklarında öylece yatan onlarca cesedin fotoğrafını dünyaya servis etti.

Çatışmaların büyümesi üzerine Ovido Guzman Lopez serbest bırakıldı. Meksika lideri Andrés Manuel López Obrador, Lopez'i bırakılmasıyla birçok sivilin hayatlarının kurtarıldığını savundu.

'El Chapo'nun bir diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman'ın düzenlediği saldırılarla üvey kardeşinin serbest bırakılmasını sağladığı ortaya çıktı.

Dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında başı çeken Meksika 2006 yılında uyuşturucu kartellerine savaş açtı, bugüne kadar resmi olarak 61 bin insanın kaybolduğu duyuruldu.

On binlerce insanın öldürüldüğü geride kalan 14 yılın ardından karteller arasındaki savaşın vahşi görüntüleri bir kez daha şok etkisi yarattı.

1980'lerde kurulan El Chapo'nun Sinaloa karteli, kısa sürede modern zamanların en büyük suç örgütü oldu. Meksika'nın kuzeybatısına hükmeden Sinaloa karteli, kurbanlarının cesetlerini asit kuyularına atmasıyla tanındı.

2010 yılında yayınlanan bir video görüntüsünde, El Chapo'nun motorlu testereyle bir rakibinin başını kesmesi ve ardından yüz derisini futbol topuna dikmesi yer aldı.

El Chapo, eski düşmanları Gulf Cartel-Körfez Karteli ve Familia Michoacana gibi gruplarla da müttefik oldu, politikacıları satın aldı. Bir keresinde, Kamu Güvenliği Sekreteri Genaro Garcia Luna'ya 3 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandı.

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG), son yıllarda Meksika sınırları içerisinde en hızlı ve agresif büyüyen organizasyon. 2014 yılında El Chapo'nun gözaltına alınmasıyla Sinaloa bünyesinden koparak kuruldu.

Bücür'ün bir dönem oldukça yakınında yer alan Nemesio 'El Mencho' Oseguera Cervantes tarafından yönetilen CJNG, Meksika'daki 22 eyalette etkili.

ABD'nin 10 milyon dolar ödülle aradığı El Mencho'nun etrafindakiler, halk, askerler ve polisleri ayırt etmeksizin gaddarca şiddet uyguluyor. Bir ordu helikopterini yerden fırlattıkları roketle düşürdüler, helikopterdeki onlarca asker öldü.

Alamet-i farikası kurbanların cesetlerini köprülere ve viyadüklere asmak olan CJNG, kartel üyelerini dağlarda kurduğu eğitim kamplarında yetiştiriyor.

Kamplara katılan Francisco isimli bir Meksikalı, elindeki silahı kuramayan bir kartel üyesinin hemen infaz edildiğini anlattı.

Tüyler ürpertici anılar bununla da sınırlı değil: Francisco infaz edilen kartel üyesinin elini kesmeye ve bir parçasını yemeye zorlandı. "Yapmak zorundaydım, başka şansım yoktu. Korkuyu ve kanı hatırlıyorum" diyor.

Gulf Cartel-Körfez Karteli de 1980'lerde kuruldu, ABD'ye kokain ve marihuana sokarken Kolombiya'daki kartellerle işbirliğini artırdı. Kartelin lideri Osiel Cardenas Guillen, pekçok yozlaşmış özel kuvvetler askerini bünyesine kattı.

Körfez Karteli Meksika tarihindeki en büyük adam kaçırma olaylarından birine imza attı. 2011 yılında, kartelin Reynosa'daki evinde alıkonulmuş 68 kişi bulundu.

Bu haftanın başında, ABD sınırındaki Miguel Aleman kentinde kartelin dört üyesinin cesedi bir cenaze evinin yakınlarına atılmış halde bulundu. Meksikalı yetkililer, rakip kartel Los Zetas'la girilen çatışmada ölen üyelerin kendi arkadaşları tarafından söz konusu yere atıldığını tahmin ediyor.

Los Zetas karteli de, Meksika'nın özel kuvvetler askerlerini bünyesinde bulunduruyor. Kartelin lideri Miguel Angel Treviño Morales, sadist, kurbanlarının başını kesen soğukkanlı bir katil olarak tanınıyor.

İşkence yöntemine 'guiso' adını veren Morales'in, kurbanlarını sıcak suda kaynatarak haşladığı biliniyor. Ayrıca, rakip kartel üyelerini petrol varillerine koyup canlı canlı yaktığı da kayıtlara geçmiş durumda.

Rakip kartel üyelerinin bebeklerini mikrodalga fırında öldürdüğü de yine Meksika'da dolaşan söylentiler arasında. Bir başka söylenti, rakiplerinin göğsünü kesip kalbini çıkardığı.

Morales 2015 yılında yakalanınca Los Zetas parçalandı ve ülkenin kuzeydoğusunda rakip karteller hakimiyet kurmaya başladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  el chapo  meksika  suç