UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALMANYA'DAKİ SALDIRGANDAN IRKÇI İTİRAF MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Almanya’da 10 kişinin ölümüne sebep olan ırkçı saldırganın itiraf mektubu ortaya çıktı.

ALMANYA'DAKİ SALDIRGANDAN IRKÇI  İTİRAF MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Almanya'nın Hanau kentinde Türklere ait Midnight nargile kafe ile Arena Bar & Kafe adlı mekanlara silahlı saldırı düzenleyen şahıs evinde ölü bulundu. Yerel kaynaklar, saldırganın evine yapılan baskında bir kişinin daha cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi. Alman medyası, saldırganın evinde aşırı sağcı ifadeler içeren bir mektubun bulunduğunu duyurdu. Saldırganın ayrıca saldırının sorumluluğunu üstlendiği bir itiraf videosu bıraktığı da ifade edildi. Alman basınında yer alan haberlerde saldırganın kimliği Tobias R. olarak açıklandı. Saldırgana ait olduğu belirtilen araç çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen saldırılarda 10 kişinin öldüğü belirtilirken, yerel kaynaklar saldırganların 2 kişi olduğunu kaydetti. Saldırıda ölenlerden birinin nargile kafenin sahibi 30 yaşındaki Sedat Gürbüz olduğu bildirildi. Ölenler arasında Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Bosna uyruklu kişilerin de bulunduğu belirtildi. Ölen Türkler arasında Ağrılı Ferhat Üvar ile Gökhan Gültekin'in olduğu ifade ediliyor.

SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, saldırganın sosyal medya hesabında paylaştığı ilk video ortaya çıktı. Saldırganın evinde çektiği videoyu 14 Şubat'ta YouTube'a yüklediği öğrenildi.

Federal başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

ALMANYA’DAKİ SALDIRGAN ANNESİNİ DE KATLETTİ

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde gerçekleştirdiği silahlı saldırılarda 9 kişiyi öldüren Tobias’ın, cinayetlerin ardından evinde annesini de öldürdüğü belirlendi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... 


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERalmanya  saldırı  tobias r.