UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA MACRON ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İdlib başta olmak üzere Suriye krizi, mülteci meselesi, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA MACRON ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, NATO'da ittifak dayanışmasını sadece söylemde değil, eylemde de açık ve somut şekilde görmek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, İdlib'deki birliklere yönelik menfur saldırının bedelinin rejim unsurlarına en ağır şekilde ödetildiğini ifade etti.

İNSANİ KRİZ DAHA KÖTÜYE GİDECEK

Erdoğan, Macron ile görüşmesinde, Türkiye'nin Suriye sınırındaki mülteci baskısının Avrupa'yla olan sınırlarını da zorlamaya başladığına işaret ederek Suriye'de rejimin saldırıları durdurulmadığı sürece insani krizin derinleşeceğini söyledi.

MÜLTECİLER İÇİN AB DESTEK OLMALI

Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan yerlerinden edilmiş Suriyeliler için Fransa'dan ve Avrupa'dan somut çözüm önerileri ve destek beklediklerini belirtti

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan  gündem  macron