UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN MÜLTECİLERE KARŞI İNSANLIK SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye ile Yunanistan kara sınırının olduğu bölgede yaşanan gerginlik devam ediyor. Yunanistan güvenlik güçleri, Edirne'ye gelen mültecilere çok sert müdahalelerde bulundu.

YUNANİSTAN MÜLTECİLERE KARŞI İNSANLIK SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen sığınmacılar Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı önünde toplandı. Yunanistan güvenlik güçleri, sınırda bekleyen sığınmacılara silah, TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin Edirne'ye gelişleri devam ediyor. En büyük yoğunluk ise, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde yaşanıyor. 


Yunanistan'ın giriş ve çıkışlara kapattığı Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapısı arasındaki tampon bölge ve çevresinde bulunan göçmenlere Yunanistan güvenlik güçlerinin sert müdahalesi de devam ediyor.


Dün akşam saatlerinde gerçek ve plastik mermi ile ateş açan, TOMA'dan tazyikli su sıkıp, gaz bombalarıyla müdahale eden Yunan güvenlik güçleri, bugün de müdahaleyi sürdürdü. Göçmenler, müdahaleye rağmen, bölgede sınırı geçmek için bekleyişini sürdürüyor.

YARALI MÜLTECİLER TEDAVİ EDİLİYOR

Yunan güvenlik güçlerinin müdahalesinde yaralanan sığınmacılar, İl Sağlık Müdürlüğünün sahra çadırında tedavi ediliyor. Müdahalede yaralanan sığınmacılar Edirne Sağlık Müdürlüğünce kurulan sahra çadırlarında tedavi ediliyor. Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 100 sağlık personelinin sahada ve 4 sağlık çadırında görev yaptığını söyledi. Ateşli silah, plastik mermi yaralanması ve gazdan etkilenen çok sayıda sığınmacının olduğunu ifade eden Kalkan, Yunanistan tarafından atılan gaz fişekleri ve plastik mermilerin zaman zaman çadırlara da isabet ettiğini dile getirdi.

SIĞINMACILAR KURTARILDI

Öte yandan, Denizi'ndeki devriye çalışmalarını artıran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme açıklarında lastik bottaki sığınmacıların yardım çağrısı üzerine bölgeye hareket etti. Zor durumda kalan bottaki Suriyeli sığınmacılar, ekiplerce karaya çıkarıldı.

ÖZEL HAREKAT SINIRDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meriç Nehri boyunca bin Özel Harekat polisinin yerleştirileceği açıklamasının ardından farklı illerden gelen ekipler Meriç’te güvenliği sağlamaya başladı.

 Polislerinin gelmesinin ardından bölgeden çekilmeleri ve boş sandallar dikkat çekti.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyunanistan  mülteci  edirne  türkiye  suç