UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYAYI SARSACAK O GÖRÜNTÜ! VİRÜSTEN ÖLENLER BÖYLE GÖMÜLÜYOR

Dünyaya diz çöktüren coronavirüs nedeniyle bugüne dek 4 bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYAYI SARSACAK O GÖRÜNTÜ! VİRÜSTEN ÖLENLER BÖYLE GÖMÜLÜYOR

Dünya çapında 110 binden fazla kişiye bulaşan virüs, İtalya'yı tam bir kaosa itti. Avrupa'da salgından en kötü etkilenen ülke olan İtalya'da milyonlarca insan karantinada. Ülkede can kaybı rekor bir artış göstererek 366'ya yükseldi. İtalya Genelkurmay Başkanı General Salvatore Farina da kendisinde Coronavirüs görüldüğünü açıkladı. İran'da ise yetkililer kentler arasında seyahati engellemek için gerekirse "zor kullanılabileceğini" açıkladı. Avustralya ise mali teşvik paketinin bir parçası olarak vatandaşlara nakit ödeme yapmayı düşünüyor.

Coronavirüs kabusu hız kesmiyor. 110 binden fazla kişiye bulaşan virüs nedeniyle, bugüne kadar 4 bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirdi. İtalya, Avrupa'da virüsten en kötü etkilenen ülke olarak öne çıkıyor. Kriz ortamının hakim olduğu ülkede, 16 milyon kişinin yaşadığı bölgeler karantina altına alındı. İngiltere'de ise vaka sayısındaki hız artış panik yarattı.

ÇİN

Çin'de ülke genelinde virüsün yayılma hızında ciddi bir azalma olsa da virüsün 100'den fazla ülkede görülmüş olması büyük endişe ve korku yaratıyor. Dr James Lawler ise, dünya çapında 96 milyon kişinin enfekte olabileceğini ve ölü sayısının 500 bin olabileceğini açıkladı ve hastanelerin en kötü ihtimale karşı hazırlıklı olmalarını önerdi.

İTALYA

İtalya tam anlamda kabusu yaşıyor. Ülkede Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı rekor bir artış göstererek 366'ya fırladı. Resmi verilere göre ölüm sayısı son 24 saatte 133 arttı. Bu 133 can kaybının 113'ü, karantina altına alınan Lombardia bölgesinde kaydedildi. Ülkede toplam vaka da 7 bin 375 olarak açıklandı.

CENAZELER DURDURULDU

Bu bölgelerde alınan diğer önlemler arasında, cenaze törenleri de dahil olmak üzere dini ve medeni törenlerin askıya alınması da yer alıyor.

İbadet mekanları ise kalabalık oluşması önlenebilir ve insanlar arasında en az bir metrelik "güvenli mesafe" sağlanacak şekilde düzenlenirse açık kalabilecek.

Ayrıca, sinema, tiyatro, gece kulübü, müze, spor salonu, havuz ve kayak tesisleri de kapatıldı. Restoran ve kafelerinse ancak 06-18 saatleri arasında ve bir metrelik "güvenli mesafenin" sağlanması halinde açık kalabileceği belirtildi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkoronavirüs  korona  virüs  çin