UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

16 İLDE UMRE KARANTİNASI

Sivas Valisi Salih Ayhan, kente inmesi beklenen, umre yolcularını taşıyan uçağın hava muhalefeti nedeniyle Isparta’ya yönlendirildiğini açıkladı. Ayhan, Sivas’ın umreden dönen yolcuların 14 gün süreyle kontrol altında tutulacağı 16 ilden birisi olduğunu belirtti. Dün, Ankara ve Konya'da bugün ise Kayseri'de umreden dönenler karantinaya alınmıştı.

16 İLDE UMRE  KARANTİNASI

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararın ardından, Sivas'ta bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, umreden dönen yolcuların tedbir amaçlı misafir edilmesi için hazır hale getirildi. Umreden dönen 178 yolcunun bulunduğu ilk uçağın bugün Sivas'a inmesi beklenirken, uçak Isparta'ya yönlendirildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, bugün Sivas’a inmesi beklenen ilk uçağın, hava muhalefeti dolayısı ile Isparta'ya yönlendirildiğini söyledi.

Sivas'ta bu güne kadar koronavirüsü şüphesi dahi olmadığını belirten Ayhan, “İlimizde tüm kurumlarımızla birlikte; hassasiyetle, teyakkuzda, dikkatli bir şekilde, tedbirlerimizi alarak süreci yönetiyoruz. İlimizde şimdiye kadar hiçbir vaka olmamıştır. Şüphelisi dahi olmamıştır. Tedbir amaçlı, düzensiz göçmenlerimizle ilgili birkaç tedbirimiz oldu” dedi.

İHA’nın haberine göre Ayhan, Sivas'ın umreden dönen yolcuların 14 gün süreyle kontrol altında tutulacağı 16 ilden birisi olduğunu belirtip şunları söyledi:

- Gerek umreye giden, gerekse tedbir amaçlı yurt dışına çıkan vatandaşlarımız, tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda misafir olacaktır.

- İlimizde ki yurt potansiyeli dikkate alınarak, bu misafirlerin ağırlanacağı 16 ilden birisi de Sivas. Gerek Umre'den gerekse yurt dışından gelecek vatandaşlarımızı yakın zamanda ilimizde de misafir edeceğiz.

- Umreden dönen 178 kişilik kafile bugün ilimize gelecekti. Hava muhalefeti nedeniyle Isparta'ya yönlendirildi”

ESNAFA TEPKİ

Ayhan, süreci fırsata dönüştürmeye çalışan esnafı uyarıp, “Bu süreçte vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Esnaflarımızın da bu süreci sorumluluk bilinci içerisinde geçirmelerini, fırsatçı ganimet anlayışından lütfen sıyrılmalarını da özellikle arzu ediyoruz. Bu konuyu da hassasiyet ile takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERumre