UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜSE KARŞI O İLACI DEPOLUYORLAR

Araştırmacılar Corona virüse karşı aşı çalışmalarının yanı sıra sıtma, hepatit gibi başka hastalıkların tedavisinde etkili olan ilaç ya da maddeleri de test ediyor. Böylece ilacın ruhsat alma süreci kısalmış olacak. Alman hükümeti ise, sıtma tedavisinde kullanılan Chloroquine ilacını büyük miktarda depolama kararı aldı.

CORONAVİRÜSE KARŞI O İLACI DEPOLUYORLAR

Corona virüse karşı dünya genelinde önlemler alınırken, salgına karşı ilaç ya da aşı arayışı da sürüyor. Uzmanlar şu sıralar özellikle başka hastalıklar için kullanılan ilaç ya maddelerin Corona virüse karşı etkili olup olmayacağını araştırıyor. Çünkü bu ilaçların etkili olması halinde ruhsat için külfetli bir test sürecinden geçirilmeleri gerekmeyecek.

SITMA İLACI DENENİYOR

Almanya'nın Tübingen kentindeki tıpçılar sıtma tedavisinde kullanılan Chloroquin ilacını Corona virüse karşı test etmek istiyor. Önümüzdeki hafta ilaç insanların üzerinde denenecek. Araştırmacılar, sıtma tedavisinde kullanılan ilacın birçok virüse karşı etkili olduğuna dikkat çekiyor. Deney tüpünde yapılan deneylerde ilacın SARS'a karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştı. İlacın SARS ile akrabalığı nedeniyle yeni Corona virüse (Covid-19) karşı da etki göstermesi umuluyor.

ALMANYA CHLOROQUİNE DEPOLADI

Alman hükümeti sıtma tedavisinde kullanılan Chloroquine ilacını büyük miktarda depolama kararı aldı. Sağlık Bakanı Jens Spahn, "Almanya Federal Cumhuriyeti olarak Chloroquine'i Bayer'de büyük miktarlarda depoladık" dedi. Söz konusu ilaç Corona virüse karşı kullanılma ihtimali nedeniyle önemli görülüyor. Sağlık Bakanı Chloroquine’in Corona virüse karşı kullanılıp kullanılamayacağına yönelik yürütülen araştırmaları yetkili makamların da yakından izlediğini belirtti.

REMDESIVIR SONUÇLARI BEKLENİYOR

Bilim insanlarının büyük umut bağladığı maddelerden biri de Remdesivir. Bu madde Ebola enfeksiyonları için geliştirildi ancak klinik incelemelerinde iyi bir sonuç vermedi. 2012 yılında ise Corona virüs enfeksiyonu olan Mers’e karşı etkili olduğu görüldü. Şimdi doktorlar bu maddenin Covid-19 tedavisinde de kullanılıp kullanılmayacağını araştırıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCorona virüs  Almanya