UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİLGÜN BELGÜN BEĞENDİĞİ OYUNCULARI SIRALADI

Ünlü oyuncu Nilgün Belgün, Serkan Tatar'ın sorularını yanıtladı...

NİLGÜN BELGÜN BEĞENDİĞİ OYUNCULARI SIRALADI

Bu hafta konuğumuz,  tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı yaş alıp yaşlanmayan 42 yıldır sahnede ‘Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi’ şovunu kapalı gişe oynayan Nilgün Belgün bizler ile birlikte.

ST: Nasılsınız? Zor günlerden geçiyoruz dünya ve ülke olarak bu süreçte kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

NB: Evet oldukça zor günlerden geçiyoruz daha önce hiç yaşamadığımız ve bilmediğimiz bir zaman dilimi. Kendimi eve kapattım. Kimseyle görüşmüyorum. Bol bol TV izliyorum, haberleri izliyorum, film izliyorum ,kitap okuyorum ve ev işleriyle ilgileniyorum.43 sene hiç durmadan çalıştığım için bol bol dinleniyorum.

ST: Dolu dolu bir sanat yaşamında unutamadığınız pek çok anınız vardır ama en özellerinden bir anınızı bizler ile paylaşır mısınız?

NB: Bir Fransız komedisi oynuyorduk. Başrollerde Metin Serezli, Can Gürzap ve ben oynuyoruz. Oyunun adı Çılgın ahaftasonu.Ve oyundaki isimlerimiz Meti Serezli (Jak) benim adım (Jakline) ve Can Gürzap ın adı (philip) O gün de Can bir deri ceket sipariş almış ve akşam 8 de tiyatroya gönderin ve mutlaka bana teslim edin demiş… Pahalı bir ceket belli ki… Biz oyuna başladık sahnede Fransız isimlerimizle oynarken birden sahneye bir çocuk girdi ve “ Can abi ceketinizi getirdim” demez mi biz şoktayız seyirci şaşkın :)))) O anı asla unutamam… Can ne kadar durumu kurtarmaya çalıştıysa da seyirci gülmeye başladı tabii biz de kendimizi tutamadık çok ciddi oynadığımız bir sahneyi kahkahalarla noktalık. Bunu hatırladıkça gülerim.

ST: Sevgi, saygı, güven sizin için ne anlama geliyor?

NB: Sevgi Saygı ve Güven duygusu benim hayatımda çok önem taşır. Özellikle güven duygusu iş hayatı dahil bütün ilişkilerimde çok değer verdiğim bir durumdur. Sevgi vazgeçilmezimdir ama saygı ve güven olmazsa olmazımdır.

ST: Nilgün Belgün ile Aşk ve Komedi şovunuzun başarısını nasıl sağladınız?

NB: Aşk ve Komedi gösterimin başarı sebepleri acısı ve tatlısıyla gerçek bir kadın hikayesi olması ve sahnede seyircinin samimi ve sahici bir kadın anlatıcı görmesidir. Çünkü insanlara geçen ve inandırıcı olan en önemli duygu samimiyettir.

ST: Şu dönemde sanatı oyuncuları nasıl buluyorsunuz? Beğendiğiniz oyuncular dizi ve sinema filmleri neler?

NB: Bu dönemde sanat için uğraşan mücadele veren genç bir oyuncu kitlesi var… Beğendiğim genç oyuncular Demet Evgar, Engin Günaydın, Okan Yalabık, Melisa Sözen, Ozan Güven, Halit Ergenç, Timuçin Esen - Al Pacino, Meryl Streep, Joaquın Phoenix, Cate Blanchett

Dizi Bir zamanlar Çukurova, Hekimoğlu, Ottomans,Crown

Film - Bir zamanlar Hallywood’da, Joker, Parazit

Aile Arasında (komedi)

ST: Meslek hayatınızda hedeflerinizi gerçekleştirdiniz mi? Bundan sonrasında neler yapmayı düşünüyorsunuz?

NB: Bundan sonra sağlıkla oyunculuğumu yapmak ve tiyatrodaki gösterime önümüzdeki sene 8. sezonda da aşk ve komedi gösterimle devam etmek…

ST: Spor sağlık ve güzellik neler yapıyorsunuz? Bu alanlarda bu kadar dinç ve güzel kalmanızın sırrı nedir? Nasıl besleniyor hangi spor dalları ile ilgileniyorsunuz?

NB: Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Beni mutlu edecek şeyleri ertelemiyorum… Güzellikten öte bakımlı olmayı hayatı severek yaşamayı ve hayatla geçinmeyi tercih ediyorum ve bardağın genelde dolu tarafını görüp boşalınca da doldurmayı seçiyorum. Bol bol yürüyüş yapıyorum spor olarak. Zinde ve güzel gözükmenin sebepleri bunlar diye düşünüyorum. Güzellik benim için tavır, tarz ve duruştur.

ST: Hayattan aldığınız en büyük ders nedir?

NB: Yaşadıkça gördüm ki Hayatta en zor şey bir insanı tanımak .

ST: Beraberliklerin uzun ömürlü olması için tavsiyeleriniz neler olur?

NB: Birbiriyle geçinmeye gönlü olmak ya da olmamak... İlişkiler iki kişiliktir. İki tarafın  da geçinmeye gönlü olması gerekir.

ST: Hayattaki en büyük korkunuz ve en büyük tutkunuz nedir?

NB: En büyük korkum sağlıksız olup birilerine muhtaç kalmak… En büyük tutkum da tiyatro sahnesi.

ST: Bir dilek hakkınız olsaydı dünyada hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz?

NB: Bütün dünyada sevginin ve vicdanın öncelikli olmasını isterdim.

ST: Son olarak Ucankus.com okurlarına önerileriniz neler olur?

NB: Mutlu olmayı seçin. Mutluluğu başkalarında değil kendinizde arayın. Kendinizden memnun ve mutlu olursanız hayatınızda bütün zorlukların üstesinden gelirsiniz .Sevgiler

Milli Antrenör Boksör Oyuncu

Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnilgün belgün  serkan tatar