UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BREZİLYA SAĞLIK BAKANI KOVULDUĞUNU AÇIKLADI

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Coronavirüs salgınını hafife alan tavırları sebebiyle anlaşmazlık yaşadığı Brezilya Sağlık Bakanı Mandetta, görevden alındığını açıkladı.

BREZİLYA SAĞLIK BAKANI  KOVULDUĞUNU AÇIKLADI

Brezilya Sağlık Bakanı Henrique Mandetta, yeni tip Coronavirüs salgınına yönelik tedbirlere dair yaşanan tartışmaların ardından Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından görevden alındı.

Mandetta,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Bana, bakanlığımıza liderlik etme fırsatı verildiği için teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Brezila Devlet Başkanı Bolsonaro Mandetta'nın yerini onkolog Nelson Teich'in geldiğini açıkladı.

Nelson Teich ilk açıklamasında, sosyal mesafe kurallarında ani bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

MANDETTA İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bolsonaro'nun bu tavrı ve karantina tedbirlerinin kaldırılması yönündeki çağrıları, Mandetta ile arasında gerilime neden olmuştu.

Mandetta, yerel basına yaptığı açıklamada bugün veya yarın istifa edeceğini açıklamıştı.

Bolsonaro ile arasındaki anlaşmazlığa ilişkin Mandetta, daha önce basına yaptığı açıklamada "Brezilya halkı, Covid-19 salgınıyla mücadelede alınacak önlemler için devlet başkanını mı sağlık bakanını mı dinleyeceğini bilmiyor." şeklinde konuşmuştu.

Devlet Başkanı Bolsonaro ise Covid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelendirmiş, ülkesinde karantina ilan eden valileri eleştirmiş ve sosyal izolasyonun önerildiği dönemde sokağa çıkarak destekçileriyle bir araya gelmişti.

Ekonomik tedirginlik nedeniyle halkı karantinaya uymamaya davet eden Bolsonaro'nun Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından paylaştığı, sosyal izolasyona karşı halkı sokağa davet ettiği videoları da salgınla mücadeleye kötü örnek olabileceği gerekçesiyle internet sağlayıcılar tarafından kaldırılmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMANDETTA  BREZİLYA