UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLTERE GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

400 bin koruyucu önlüğün de içinde bulunduğu 84 tonluk sevkiyat gecikince İngiliz sağlık sistemi alarm verdi, gazeteler Coronavirüs tedavisinin durabileceğini yazıyor.

İNGİLTERE GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

Türkiye'den gelecek yardımları bekleyen İngiltere'de, yaşanan gecikme bugün gazetelerin manşetlerinde. Sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye'den temin edilecek 84 tonluk sevkiyat, planlandığı şekilde Pazar günü tamamlanamadı.

400 bin adet koruyucu önlük de içeren sevkiyat ile ilgili olarak İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan 'gecikme' açıklaması yapıldı ve teslimatın 'en erken şekilde' sonlandırılmaya çalışıldığı duyuruldu.

Hükümetin günlük Coronavirüs bilgilendirme toplantısında konuşan Eğitim Bakanı Gavin Williamson ise sevkiyatın bugün İngiltere'ye ulaşacağını açıkladı.

Dev sevkiyata ilişkin gecikmenin neden kaynaklandığına ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Daily Mail gazetesi, haberi "Türkiye’den gelecek çok önemli 84 tonluk kargo bugün tekrar ertelenebilir: Hastane yöneticileri hükümeti yerden yere vuruyor, çünkü ekipmanlar bugün bitebilir" başlığıyla sayfasına taşıdı.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'ni (NHS) temsil eden kuruluşlar ise, Sağlık Bakanlığı'nı eleştiriyor. Yapılan açıklamada, "Eğer hayat kurtaracak ekipmanların teslimatında sorun yaşanırsa çok acı bir deneyim yaşayabiliriz" denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERingiltere  türkiye  yardım  coronavirüs