UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM KURULU ÜYESİ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Çin’in Wuhan kentinde Coronavirüs'e (Covid-19) yakalanan ve 2 ay boyunca tedavi olan ardından hastalığı yenen iki doktorun ten rengi değişti. Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Çin'de Coronavirüs tedavisi gören 2 doktorun ten renginin neden değişebileceğini açıkladı.

BİLİM KURULU ÜYESİ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Dünya Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in Corona virüsü yenmesini konuşuyor. Ancak bu kez hastalığı yenme hikayesi diğerlerinden biraz farklı ve uzmanları bile şaşkına uğrattı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 170 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Corona virüsün ortaya çıktığı Wuhan’da, Corona virüslü hastaları tedavi eden Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in büyük değişime uğradığına ilişkin haber geldi.

Sözkonusu iki doktorun 18 Ocak’ta corona virüse yakalandığı ve iki ay süren yoğun tedavinin ardından iyileştiği belirtildi. Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in daha sonra ten renklerinin değiştiği gözlemlendi.

Şaşkına dönen Çinli uzmanlar iki doktordaki ten rengi değişimini virüsün karaciğere hasar vermesine bağlıyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyonları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, DHA'ya Corona virüsün Türkiye ve dünyadaki son seyriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'SAFRA BİRİKİMİNE BAĞLI RENK DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR'

Vuhan'da 2 Çinli doktorun cildinin ciddi Coronavirüs enfeksiyonlarından kaynaklanan karaciğer hasarından sonra önemli ölçüde koyu renge bürünmesine ilişkin Prof. Dr. Tezer, "Coronavirüs sonuç itibarıyla öncelikle yoğun bakıma girdiğinizde tüm sisteminizi etkileyebiliyor. Bu durumda da kalp, böbrek gibi tüm sisteminize etki edebiliyor. Bu bağlamda belki de o kişilerin karaciğer fonksiyonuna eklendiği için safra birikimine bağlı cilt renklerinde değişiklik olmuş olabilir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçin  wuhan  coronavirüs  koronavirüs