UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DSÖ SON NOKTAYI KOYDU

ABD ve Çin arasında büyük tartışmalara ve suçlamalara neden olan 'Coronavirüs’ün kaynağı' sorusuna DSÖ'den net cevap geldi.

DSÖ SON NOKTAYI KOYDU

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Coronavirüs’ün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 3 milyon 917 bini aştı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle 270 bin 740 kişi hayatını kaybetti, hastalığa yakalanan 1 milyon 344 bin 278 kişi de iyileşti.

Dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısı 3 milyon 917 bin 999'a yükseldi.

EN AĞIR BİLANÇO ABD'DE

ABD, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke oldu. Ülkede 1 milyon 292 bin 850 kişide Kovid-19 tespit edildi, virüs nedeniyle 76 bin 938 kişi yaşamını yitirdi.

ABD ve Çin arasında gerginliğe neden olan Coronavirüs’ün kaynağı tartışmasına DSÖ'den net bir açıklama geldi.

"VAHŞİ HAYVAN PAZARLARININ VİRÜSÜN YAYILMASINDA ROLÜ VAR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyayı etkisi altına Coronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. DSÖ, Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs’ün yarasalardan doğal yolla bulaştığını ancak Çin’in Vuhan şehrinde yer alan vahşi hayvan pazarının enfeksiyonun yayılmasında rolü olduğunu söyledi.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvarda ortaya çıktığını iddia etmiş ve elinde konuyla alakalı deliller olduğunu söylemişti. DSÖ ise ABD’nin bu iddialara yönelik hiçbir kanıt göstermediğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Coronavirüs’ün Çin'deki bir laboratuvardan çıktığını iddia etmişti. Çarşamba günü Çin Kızılhaç Başkanı Chen Zhu, Çin'in salgın bitene kadar uluslararası uzmanların hiçbirini Coronavirüs’ün kaynağını soruşturmak için ülkeye kabul etmeyeceğini söylemişti.

Son Güncelleme: 8.05.2020 15:49:21
ETİKETLERabd  çin  corona  virüs