UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’YA KARŞI KLİMA UYARISI

Havaların ısınmasıyla birlikte kullanımının artacağı öngörülen klimalar için İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Balanlı'dan 'Coronavirüs' uyarısı geldi.

CORONA’YA  KARŞI KLİMA  UYARISI

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Balanlı, küresel salgın döneminde klima kullanımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'OLABİLDİĞİNCE UZAK KALIN'

Yaz aylarının gelmesiyle klima kullanımının artacağına dikkat çeken Balanlı, Coronavirüs’ün damlacık enfeksiyonu ile bulaştığını hatırlatarak, "Klima kullanımı nedeniyle insanlar daha fazla solunum hastalığına yakalanabiliyorlar. Vatandaşlarımızın bu dönemde klimayı kullanmamalarını ve olabildiğince uzak kalmalarını öneriyorum. Klimalara yerleşebilen bazı bakteriler var. Aynı ortamda sürekli olarak aynı döngüde olduğunda yerleşebiliyor ve hastalıklara yol açabiliyor.

Klima çalışınca içerideki hava soğusun diye pencereler, kapılar kapatılıyor. Bu yüzden de sürekli içeride aynı hava devridaim oluyor. O nedenle klimaların tercih edilmemesi ve kullanılmamasını tavsiye ediyorum. Önümüz yaz ve havaların ısınmasıyla birlikte sıcaklıkla karşı karşıya kalacağız. Yapılması gereken şey, klima kullanılıyorsa bile o ortamın sık sık havalandırılmasıdır.

Aynı zamanda kişi klimanın karşısında durmamalı. Bu dönemde başkalarıyla birlikte olduğumuz alanlarda klima kullanmak güvenli değil, doğal havalandırma daha doğru. Pencereyi, kapıyı açıp sürekli hava akımı sağlamamız lazım. Çünkü biz içerideki virüs yoğunluğunu azaltmak istiyoruz; kapıyı, pencereyi açmalıyız ki karşılıklı sürekli hava değişimi olsun" dedi.

Son Güncelleme: 12.05.2020 09:43:00
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs  klima