UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN GÜNDEMİNDE O ÜLKE VAR!

Dünya gözlerini Brezilya'daki gelişmelere çevirmiş durumda. Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paulo'da hastaneler tamamen dolmak üzere…

DÜNYANIN GÜNDEMİNDE O ÜLKE VAR!

Brezilya 241 bin 80 vaka ile dünyada en çok Coronavirüs vakasının görüldüğü 4. ülke. Brezilya'da Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 16 bin 122.

Ancak ülkedeki sağlık uzmanları, yapılan test sayısının az olması nedeniyle, gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olabileceği uyarısını yapıyor.

Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paolo'da Coronavirüs salgını nedeniyle hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı ve 2 hafta içinde tam kapasite doluluğa ulaşabileceği uyarısı yapılmıştı.

Sao Paulo Belediye Başkanı Bruno Covas, acil servislerine olan talep nedeniyle kentteki sağlık sisteminin çökmeye yakın olduğunu söyledi.

Uzmanlar bir çok başka ülkede olduğu gibi Brezilya'da da salgının yol açtığı can kaybının resmi rakamların çok üzerinde olabileceğini söylüyor.

Sao Paulo Tıp Fakültesi'nden Domingo Alves "Brezilya sadece hastanelere gidenlere test yapıyor" diyor ve salgına karşı ülkenin etkili bir strateji izlemediğini düşünüyor.

Domingo Alves aynı zamanda Brezilya'da Covid-19'a yakalananların gerçek sayısının, hükümet tarafından açıklanan rakamların 15 misli olduğunu tahmin eden bir araştırmanın yazarlarından.

Brezilya hükümetinin açıkladığı resmi rakamlara göre ülkede şu ana kadar testleri Coronavirüs pozitif çıkanların toplam sayısı 177 bin 589. Sadece Salı günü 9 bin vaka açıklandı.

Kuzeyde ABD ve güneyde Brezilya'daki gidişatı değerlendiren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şu anda salgının merkez üssünün Amerika kıtası olduğunu söylüyor.

Üstelik uzmanlar Brezilya'da salgının önümüzdeki haftalarda daha da hız kazanacağını tahmin ediyor.

Pandeminin Brezilya sağlık sisteminin kapasitesini zorlayacağı endişeleri dile getiriliyor.

Fakat ülkenin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro defalarca Coronavirüs tehdidinin korkulduğu kadar büyük olmadığını tekrarladı ve sıkı önlemler alan eyalet valilerini ve belediye başkanlarını eleştirdi.

Bolsonaro, bu haftanın başında spor salonları, berber ve kuaför salonları gibi bir dizi iş yerini "temel hizmet" olarak listeleyen bir kararname yayınladı ve bu yerlerin sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacağını ilan etti. Fakat en az 10 eyalet valisi bu karara uymayacaklarını açıkladılar.

Devlet Başkanı valilere yanıt olarak Twitter'dan "Beğenmeyen valiler mahkemeye gidebilir" yazdı.

Son Güncelleme: 18.05.2020 12:57:09
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs