UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİRÜS KAPMA RİSKİ NERELERDE YÜKSEK?

Dünya genelinde Coronavirüs kısıtlamaları gevşetilirken Covid-19 kapmamak ve ikinci bir dalga oluşmasını önlemek için nelerden kaçınmamız gerektiğini ve neler yapabileceğimizi bağışıklık uzmanı Erin Bromage cevap verdi.

VİRÜS KAPMA RİSKİ NERELERDE YÜKSEK?

Otobüs kuyruğunda hapşıranlar ne kadar tehlikeli olabilir? Restorana gitmeli miyim? Veya toplu taşımaya binmeli miyim? Dünya yavaş yavaş kısıtlamalardan çıkarken ve bizler sosyal çevrelerimize, aktivitelerimize dönerken, Coronavirüs’ü kapma ve yayma riski de artırıyor ve ikinci dalga enfeksiyon korkusunu tetikliyor. CNN Türk’te yer alan habere göre, Bağışıklık uzmanı Biyoloji Profesörü Erin Bromage, Covid-19 kapmamak ve ikinci bir dalga oluşmasını önlemek için nelerden kaçınmamız gerektiğini açıkladı.

İNSANLAR NEDEN HASTALIĞA YAKALANIYOR

Dr. Bromage çoğu kişinin hastalığı evlerindeki bir üyeden kapıp yine evin içinde bir başka kişiye bulaştırdığını söylüyor. Peki ya evin dışı? Parka yaptığımız günlük yürüyüşlerde de tehlikede miyiz? Maskesiz koşan yürüyenler virüs bulaştırır mı? Dr. Bromage "Muhtemelen hayır" yanıtını veriyor bu sorulara ve "Dışarıda virüsün etkisini seyrelten sınırsız etken var. Verdiğiniz nefes çok çabuk yayılıp yok oluyor" diyor. Bu da virüsün size bulaşması için yeterli zaman olmadığı anlamına geliyor. Bromage blog yazısında da "Enfekte olmak için virüsün bulaşıcı bir dozuna maruz kalmanız gerekir. MERS ve SARS ile yapılan bulaşıcı doz çalışmalarına dayanarak, bazıları bir enfeksiyonun yerleşmesi için 1.000 SARS-CoV2 viral partiküllerinin gerekli olduğunu düşünüyor" ifadelerine yer vermişti.

Son Güncelleme: 20.05.2020 14:28:04
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs