UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURDU! HES KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, "Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonra daha rahat olabiliriz. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalık tırmanabilir. " ifadelerini kullandı. 'HES kodu nedir ve nasıl alınır?' sorularına Bakan Koca canlı yayında cevap verdi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURDU! HES KODU NASIL ALINIR?

 KUŞKU DUYMUYORUM

Hasta sayısının azalması sizin için tedbirlerin önemsenmemesi anlamına gelmiyor. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonra daha rahat olabiliriz. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalık tırmanabilir.

Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum.


HES KODU NASIL ALINIR?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak.

Son Güncelleme: 20.05.2020 17:40:31
ETİKETLERcoronavirüs  hes kodu