UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNAN AKÇIL HAYATININ EN ÖZEL HEDİYESİNİ AÇIKLADI, İŞTE O MEKTUP

Sinan Akçıl, hayatının en özel hediyesini açıkladı: "Annem bana yıllar önce yazılmış özel bir mektup ulaştırdı. O mektup, benim doğum tarihim olan 1983'te, 10. Yıl Marşı'mızın yazarı, büyük müzik adamı Cemal Reşit Rey tarafından yazılmış. Rey, mektupta benim doğumum nedeniyle babamı kutluyor"

SİNAN AKÇIL HAYATININ EN ÖZEL HEDİYESİNİ AÇIKLADI, İŞTE O MEKTUP

Bugün doğum gününü kutlayan Sinan Akçıl, hayatının en özel hediyesini açıkladı: "Annem bana yıllar önce yazılmış özel bir mektup ulaştırdı. O mektup, benim doğum tarihim olan 1983'te, 10. Yıl Marşı'mızın yazarı, büyük müzik adamı Cemal Reşit Rey tarafından yazılmış. Rey, mektupta benim doğumum nedeniyle babamı kutluyor. Her satırını okudukça onun aziz hatırasına bir kez daha hayranlık duydum. Ne mutlu bana ki böyle bir değerle selamlanmış doğumum."

Cemal Reşit Rey

Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak piyanist, besteci ve orkestra şeflerinden biridir. 10. Yıl Marşı, Lüküs Hayat Opereti gibi ünlü eserlerin yapımcısıdır. Türkiye'de klasik müziğin kuruluşuna öncülük etmiş konçertolara, senfonik şiirlere ve başka orkestra yapıtlarına imza atmıştır. Rey, İstanbul Şehir Orkestrası'nın da kurucusudur.

Sinan Akçıl'ın babası Saim Akçıl, dünyaca ünlü bir keman virtüözü ve Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın onursal şefidir. 32 yıl yurt dışında yaşayan Saim Akçıl daha sonra yurda dönüp Mimar Sinan Üniversitesi'nde görev yapmıştır.

Son Güncelleme: 20.05.2020 18:27:17
ETİKETLERSinan akçıl  mektup  cema reşit rey