UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN İKİNCİ DALGA UYARISI

Coronavirüs’ü salgınında küresel vaka sayısı 5.5 milyonu geçerken Dünya Sağlık Örgütü, bazı ülkelere uyarıda bulundu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN İKİNCİ DALGA UYARISI

Coronavirüs’ü salgını ile birlikte çok kritik açıklamalarda bulunan ve bilimsel tedbirleri gündeme getiren Dünya Sağlık Örgütü dün gece yeni bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey isimlerinden Dr. Mike Ryan, internet üzerinden bir toplantı düzenledi.

“DÜŞÜŞÜN DEVAM EDECEĞİNİN GARANTİSİ YOK”

DSÖ Acil Durum Bölümü’nü yöneten Dr. Ryan, birçok ülkede Coronavirüs’ü salgınının yavaşladığını hatırlatırken, “Buna rağmen Orta ve Güney Amerika’da, Güney Asya’da ve Afrika’da salgın hız kazanıyor. Salgın genelde dalgalar halinde geliyor. Bu da salgının ilk dalgasını atlatan bir yerde bu yılın sonunda tekrar salgın patlayabilir. Ayrıca önlem ve yasaklar çok erken kaldırılırsa enfeksiyon oranı da artabilir” ifadesini kullandı.

Ryan, “Normalde ikinci dalgadan bahsettiğimizde ilk dalganın ardından  geldiğini söyleriz ve bu genelde birkaç ay sonra olur. Ve birçok ülke için bu birkaç ay çok yakın bir zaman olabilir. Fakat bunun da bilincinde olmalıyız ki bu salgın her an sıçrama yapabilir. Virüsün düşüşte olması demek bu düşüşün devam edeceği anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

Ryan, “Avrupa ve Kuzey Amerika’daki ülkeler kamu sağlığını, sosyal mesafeyi, izleme önlemlerini ve test yöntemlerini ön planda tutmalı” dedi.

Son Güncelleme: 26.05.2020 10:09:31