UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KERİMCAN İLE ARTO DAVASINDA YENİ GELİŞME!

Kamuoyunda 'Arto' olarak bilinen şarkıcı Harutyan Dalga, sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz tarafından bir suç örgütüne edildiğini ve bu şekilde örgüt lideri talimatıyla tehdit edildiğini iddia etmişti. Söz konusu olayla ilgili duruşma savcısı, mütalaasını açıkladı. Savcı, Durmaz’ın üzerine atılı suçtan ötürü delil bulunmaması nedeniyle beraatını talep etti.

KERİMCAN İLE ARTO DAVASINDA YENİ GELİŞME!

Kerimcan Durmaz ve Arto'nun davasında, geçtiğimiz günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaya devam edildi.

Mahkemede duruşma savcısı, mütalaasını açıklayarak şüpheliler hakkında örgütsel bir bağ bulunmadığını belirterek beraatlarını isterken, şüphelilerden bazılarının ise çeşitli suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, Kerimcan Durmaz hakkında üzerine atılı suç kapsamında yeterli derecede delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatını istedi. Dava karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ın, şarkıcı Arto'yu kendisine yönelik sözlerinden dolayı bir suç örgütü liderine şikayet ettiği iddia edilmişti. Arto'nun şikayeti üzerine aralarında Durmaz’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında dava açılmıştı.

İddianamede, 23 Eylül 2016 tarihinde örgüt yöneticisinin C.Y. isimli şahsı arayarak, "He o he gelince söylersin Arto'yu aradık biz tamam mı bir daha öyle yazı yazmayacak." diyerek Arto'yu aradıklarını ve gereken haberi yolladıklarını, artık Kerimcan Durmaz hakkında bir daha paylaşımda bulunamayacağını belirttiği kaydedilmişti.

29 Eylül 2016 tarihinde yine aynı örgüt yöneticisinin M.K.E.'ye "O Arto yok mu Arto g… Talip'e söyledim, Talip konuştu onunla. Bir de bir arkadaş vardı bizim Ozan diye bir çocuk vardı şey. Gerekeni dedi ona yani" diyerek Arto'nun Kerimcan hakkında paylaşımlar yapmasına engel olmak için Talip isimli şahsa ve Ozan Kazıcıoğlu'na talimat verdiğini belirttiğinin anlaşıldığı ifade edilmişti.

Son Güncelleme: 27.05.2020 18:13:41
ETİKETLERKERİMCAN DURMAZ  ARTO