UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BOŞANMAK İSTEYEN ÇİFTLERE 1 AY BEKLEME SÜRESİ GETİRİLMİŞTİ!

Karantina nedeniyle rekor düzeyde boşanma başvurusunun yapıldığı Çin’de, bir an önce ‘özgür kalmak’ isteyenleri üzecek bir hamle geldi. Boşanmadan önce çiftlere bir aylık bekleme süresini tamamlamalarını şart koşan düzenleme, devletin özel hayata müdahale ettiği gerekçesiyle topa tutuldu.

  BOŞANMAK İSTEYEN ÇİFTLERE  1 AY BEKLEME SÜRESİ GETİRİLMİŞTİ!

Çin’de bugün kabul edilen yeni bir düzenlemeye göre, boşanmak isteyen çiftlerin önce bir aylık ‘bekleme süresi’ni tamamlamaları gerekecek.

Özellikle salgın karantinasının ardından yükselişe geçen boşanma oranlarını düşürmek isteyen hükümetin bu düzenlemesine göre, bu bir aylık sürenin ardından çiftlerin boşanma talebi işleme alınacak.

ŞİDDET İSTİSNASI

Yasanın tek istisnası ise şiddet oldu. Çiftlerden birinin şiddet görmesi halinde bu süre dikkate alınmayacak ve boşanma talebi hemen işleme konulacak. Yasanın 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Japonya'da kadınların rağbet gösterdiği hizmet: Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın

İlk kez geçen sene gündeme getirilen düzenlemenin yasallaşmasıyla, konu, Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo’nun bir numaralı gündemi oldu. 25 milyondan fazla kullanıcı ‘boşanmada bekleme süresine karşı çıkın’ etiketini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

'ÖZGÜRCE BOŞANAMAYACAK MIYIZ BİLE'

Kullanıcılari devletin özel hayata fazlasıyla müdahale ettiği noktasında birleşti. Bir kullanıcı, “Özgürce boşanamayacak mıyız bile!” derken, bir diğeri “Hâlâ düşünmeden, birdenbire evlenen çok sayıda çift olmalı. Onlar da evlenmek için bir bekleme süresi belirlemeli” ifadelerini kullandı.

Medeni kanunun daha liberal hale getirilmesi ve daha fazla kadının ekonomik özgürlüğünü ilan etmesi nedeniyle Çin’de 2003 yılından bu yana boşanma oranları düzenli olarak artıyor. Özelikle çiftlerin karşılık rızası olması durumunda mahkemeye gitmeden boşanmanın gerçekleşmesine izin veren uygulamanın ardından, bu oran tırmandı.

Salgının çıkış noktası olan Çin’de, tedbirlerin gevşetilmesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte boşanma başvuruları ise rekor düzeye ulaştı. Yetkililer, yoğunluk nedeniyle bir süre yeni başvuru kabul edemedi.

Son Güncelleme: 28.05.2020 16:39:21
ETİKETLERÇİN  BOŞANMA  ÇİFT