UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NETFLİX KULLANICILARI DİKKAT!

Netflix, Coronavirüs salgınının getirdiği belirsizlikten dolayı bu yıl hiçbir filmini festivallere göndermeme kararı aldı. David Fincher’ın yeni filmi Mank ve Ron Howard imzalı Hillbilly Elegy gibi merakla beklenen filmler, bu yıl festivallerde yer almayacak.

NETFLİX KULLANICILARI DİKKAT!

Coronavirüs salgını sinema dünyasındaki bütün dengeleri değiştirdi. Dünyanın dört bir yanında sinema salonlarının kapatılırken; sosyal mesafenin korunması adına film ve dizi prodüksiyonları durduruldu. Cannes film festivali iptal edilirken; Tribeca ve SXSW gibi festivaller de faaliyetlerini dijital dünyaya taşıdı.

Bütün bunlarla beraber ödül sezonunda iddialı olması beklenen birçok filmin 2021 Oscar Ödülleri’ne yetişmeme ihtimali gün yüzüne çıktı. Salgından dolayı Oscar Ödülleri’nde bazı değişiklikler yapan Akademi’nin, bu konuda yürüteceği stratejilerin nasıl sonuçlar vereceğini merakla beklerken; Oscar yarışında iddialı olmak için son birkaç yılda önemli atılımlarda bulunan Netflix cephesinden ilginç bir karar geldi.

IndieWire’ın özel haberine göre Netflix, bu yıl hiçbir filmini festivallere göndermeme kararı aldı. Bu durum Telluride, Venedik, Toronto ve New York gibi ödül sezonunun nabzını tutan festivallerde hiçbir Netflix filmini göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

Son Güncelleme: 29.05.2020 11:11:58
ETİKETLERnetfilix  türkiye  dizi  film