UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞSİZ KALAN DİREK DANSÇILARININ YENİ İŞİ

Rusya'da bir restoran, pizza dağıtımı için şaşırtan bir yönteme başvurdu. Restoran yetkilileri, pizza teslimatı yapmaları için Coronavirüs nedeniyle işsiz kalan direk dansçılarını işe aldı. Pizza siparişine dansçıların bakması ise müşterilerde şaşkınlık yarattı.

 İŞSİZ KALAN DİREK DANSÇILARININ YENİ İŞİ

Rusya'da pizza sipariş edenler kapıyı açtıklarında şaşırtan bir manzara ile karşı karşıya kalıyor.

Dünyanın en soğuk şehri Yakutsk'ta, Coronavirüs nedeniyle işlerini kaybeden direk dansçıları artık evlere pizza servisi yapıyor. Teslimat sırasında maske ve eldiven kullanan dansçılar, şehrin sakinlerinden ilgi görürken Yakutsk şehir yönetiminin de desteğini aldı.

Restoran sahibi Alexander Skripin "Kurye olarak striptiz dansçılarını işe almaya karar verdik. Pazarda teslimat görevlisi konusunda bir eksik vardı. Ama bunun haricinde asıl amacımız kriz sırasında işsiz kalan bu insanlara destek olmak.

Yakutistan Otelciler ve Restorancılar Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre "temassız" pizza teslimatı yapan dansçılara güvenlik görevlileri eşlik ediyor. Teslimat yapan dansçılar maske, eldiven ve yalnızca iç çamaşırı giyiyor.

Dernek, "Kuryelik yapan kadınlar maske ve eldiven takıyor, teslimatlar sıhhi kurallara uygun şekilde temassız olarak yapılıyor" açıklamasında bulundu. Siberya'nın doğusunda yer alan Yakutsk şehri, kışın sıcaklığın -55 derecelere indiği, dünyanın en soğuk şehri. Bugünlerde ise şehrin hava sıcaklığı 19 derecelerde seyrediyor.

Şehrin belediye sözcüsü Sardana Avksentyeva "Ahlaki ve etik açıdan bu uygulamanın nasıl değerlendirileceğini bilmiyoruz. Ancak gıda dağıtımına ilişkin güvenliği ihlal edecek herhangi bir şey şu ana dek yaşanmadı. Gerçekleştirilen teslimatın resmi önerilere uygun şekilde, temassız yapıldığına inanıyoruz. Yapılan uygulamada, yasakları ihlal eden herhangi bir şey göremiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 1.06.2020 09:56:05
ETİKETLERruzya  direk dansçısı  dansçı  pizza