UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İBB'DEN TOPLU TAŞIMA UYARISI

İstanbul'da, Coronavirüs önlemleri sebebiyle bir süredir uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla toplu taşıma araçlarının kullanımı arttı.

İBB'DEN TOPLU TAŞIMA UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilim Kurulu, toplu taşımayı 10 milyon kişinin kullandığına dikkati çekerek Covid-19 pandemisi sonrasında tüm dünyada ulaşım sorununun çözümüne yönelik yeni arayışlara girildiği belirtti.

İstanbul’da günlük yolcu sayısının, toplu taşımada 7-8 milyon; minibüs, taksi, dolmuş ve servis araçları da eklendiğinde 10 milyonun üstüne çıktığına dikkat çeken kurul, ulaşımda yoğunluğun daha çok mesai başlangıcı ve bitiminde yaşandığının altını çizdi.

 TEMAS SÜRESİ VE YOĞUNLUŞ BULAŞMAYI ARTIRIYOR

Yeniden açılım sürecinde, yolcuların yüzde 15’inin kişisel araçlarını tercih edeceği düşünülse dahi, toplu taşıma araçlarında uygun sosyal mesafe koşullarının korunmasının mümkün olamayacağını vurgulayan kurul, temas süresi ve yoğunluğunun bulaşmayı artırdığını belirtti. Kurul, İstanbul Valiliği’ne aldığı tedbirlere ek olarak, farklı mesai saati ve ayrı şerit uygulama önerilerini tekrarladı.

Son Güncelleme: 6.06.2020 15:23:26
ETİKETLERİBB  METROBÜS