UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILANLARDAN SONRA ŞİMDİ DE ONLAR ŞEHİRLERE İNDİ!

Şehirlerdeki corona virüs sessizliği yaban yaşamın kentlere inmesine sebep oldu. Bodrum'da yaban domuzu sürüsü site bahçesine girdi. Öte yandan, Aydın'ın Nazilli ilçesinde, ilçe merkezindeki parka inen yaban domuzu görenleri şaşırttı. Yaban domuzu, bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

YILANLARDAN SONRA ŞİMDİ DE ONLAR ŞEHİRLERE İNDİ!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir sitenin bahçesine giren yaban domuzu sürüsü belediye ekiplerince çıkarıldı. Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki bir sitenin bahçesine domuzların girdiği ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti.

 

Yokuşbaşı Mahallesi’ndeki bir sitede, sabah saatlerinde yaşanan olayda bir yetişkin ile dört yavru domuz girdiği siteden çıkamadı. Yavrulardan biri site dışına çıkmaya çalışırken otomatik kapı ile duvar arasında sıkıştı.

 

Sabah balkona çıkan site sakinleri karşılarında gördükleri domuz sürüsü karşısında şok oldu. Neye uğradığını şaşıran site sakinleri Bodrum Belediyesinden yardım istedi.

 

Adrese giden ekipler hayvanları dışarı çıkarırken otomatik kapı ile duvar arasında sıkışan bir yavru domuzu da kurtardı. Serbest kalan 5 yabani domuz, ormanlık alanda gözden kayboldu.

 

Öte yandan Nazilli Atatürk Parkı'na gelen vatandaşlar, saat 07.00 sıralarında, bir yaban domuzu karşılaşınca şaşırıp, kısa süreli panik yaşadı.

 

Ardından Harun Yağcıoğlu, yiyecek bulmak için parka indiği sanılan yaban domuzunu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

 

Yaban domuzu, daha sonra Nazilli eski Sanayi Sitesi yönüne giderek, gözden kayboldu.

 

Coronavirüs salgını nedeniyle piknik alanlarında yapılan kısıtlamalar nedeniyle yaban hayvanlarının zorlandığı bu nedenle ilçe merkezine indikleri sanılıyor

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaban domuzları, nohut tarlalarına dadanarak zarar verdi.

 

Çınar ilçesine bağlı Ortaşar köyünde yaban domuzları, nohut tarlasına girdi. Çevrede bulunan çobanlar tarafından fark edilen domuz, vatandaşların bağırması üzerine su kanalına atlayarak tarladan uzaklaştı.

 

Çiftçi Mehmet Şerif Temiz, son zamanlarda köyde bulunan tarlalarına yabani domuzlar dadandığını söyledi. Temiz, "Ekinlerimize zarar veriyorlar. Çiftçilerin yaban domuzlarına karşı tedbir almaların gerekir" dedi.

Son Güncelleme: 6.06.2020 17:37:17
ETİKETLERcorna  domuz  uçankuştv