UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

Sokağa çıkma yasağı haberleri vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman?

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

“65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman?” soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla hafta sonu sokağa çıkma yasağının iptal olmasının ardından 65 yaş üstü vatandaşlar da sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediyor. İşte detaylar...

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgeye göre; 65 yaş üstü ve üzeri vatandaşların Pazar günleri dışarı çıkma saatleri 14.00-20.00 olarak belirlendi.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Sokak kısıtlamasının kaldırılmasını sabırsızlıkla bekleyen 65 yaş üstüne Bilim Kurulu’ndan izin çıkmadı. Ancak biraz daha nefes almaları için hazırlanan formüle göre 65 yaş üstünün sokak izninin haftada 2 güne çıkarılması, Haziran ortasından sonra da tamamen sonlandırılması planlanıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstünün gözü önceki gün yapılan Bilim Kurulu toplantısındaydı. Beklenen haber gelmedi ancak evde çok daralan 65 yaş üstünün biraz daha nefeslenmesi için bir ara formüle gidilmesi planlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında “Büyüklerimiz bizim için çok değerli. Virüsün onlara bulaşma riski yüksek. O nedenle risk grubundaki vatandaşlarımıza özel ihtimam gösteriyoruz” dedi. 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde kalmasının önemini vurgulayan Erdoğan, onlar için yapılan yeni çalışmayı anlattı.

Buna göre 65 yaş üstü vatandaşların sokak izninin 2 güne çıkarılması, haziran ayının ortasında da kısıtlamanın tamamen kaldırılması planlanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının sonlanmasının 1 Temmuz’u bulmaması hedefleniyor.

Sokağa çıkma izninin bir gün hafta içi olmasıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar hem banka, fatura yatırma gibi işlerini yapacak hem de normalleşme sürecine kademeli adım atacak. Vakalarda 65 yaş ve üzeri için artış olmaması dahilinde yasak tamamen kaldırılacak.

Son Güncelleme: 6.06.2020 21:41:12
ETİKETLERsokağa çıkma  65 yaş