UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

200 BİN DENİZCİ MAHSUR KALDI

Uluslararası Çalışma Örgütü Coronavirüs’ü önlemleri nedeniyle dünya çapında yaklaşık 200 bin denizcinin gemilerde mahsur kaldığını açıkladı. Çok sayıda denizcinin de görevi başına dönemediğine dikkat çekildi. ILO, denizlerdeki bu alarm verici duruma dikkat çekmek için bir çağrıda bulundu.

200 BİN DENİZCİ MAHSUR KALDI

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) verilerine göre dünya çapında corona virüsüne karşı alınan önlemler nedeniyle gemilerde yaklaşık 200 bin denizci mahsur kaldı. Birleşmiş Milletler'e bağlı örgüt, durumun çok sayıda personel için giderek kötüleştiğini, görev süreleri çoktan dolmasına rağmen dört aydır evlerine dönemeyen mürettabatın kontrat süreleri uzatılarak çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, söz konusu personelin fiziki olarak bitkin düştüğüne ve psikolojilerinin bozulduğuna dikkat çeken ILO, koşulların gemilerdeki güvenliği de tehlikeye attığını belirtti. Diğer yandan örgüt, tatil için memleketlerine giden denizcilerin de pandemi koşulları nedeniyle görevlerinin başına dönemediğini, bu nedenle önemli bir gelir kaybına uğradığını açıkladı.

Son Güncelleme: 9.06.2020 11:38:39
ETİKETLERDENİZ  GEMİ  İLO