UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM KURULU ÇÖZÜM ARIYOR! 3 YANLIŞ BİLGİ SALGINI BİTİRMİYOR!

Coronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilse de her gün yüzlerce vaka haberi gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, insanların 'yeni normal kuralları'na uymamasında 3 yanlış bilginin etkili olduğu görüşünde.

BİLİM KURULU ÇÖZÜM ARIYOR! 3 YANLIŞ BİLGİ SALGINI BİTİRMİYOR!

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun bayramdan sonraki haftalarda günlük vakaların 500 civarında olacağına ilişkin hesabı tutmadı. Halen 800-900 bandında olan günlük vakaların, hesaplamalarda yüzde 40'lık bir sapmaya denk geldiği belirtiliyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre hükümette yapılan değerlendirmelerde, normalleşmeyle ilgili atılan adımlarda, geri gidilmesi yerine kurallara uyulmasının sağlanması yönünde görüş oluştuğu ifade ediliyor.

3 KONUDA YANLIŞ BİLGİ HAKİM

Verilen bilgilere göre coronavirüsün etkisinin azaldığına dair hiçbir bilimsel makale bulunmuyor. Vatandaşlar üç konudaki yanlış algı nedeniyle kurallara uymuyor.

Bilinenin aksine,

- Virüsün hastalık yapma yeteneğinin azalmadığı,

- Sıcak havanın virüsün bulaşmasını engellemediği,

- Salgının bitmediği, vurgusu yapılıyor.

Bu nedenle toplum sosyolojisinin yönetilmesi için, kurallara uyulmasının sağlanması, denetimlerin arttırılması ve bu konudaki kampanyaların bilim insanları ve medya yoluyla yoğunlaştırılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 9.06.2020 16:19:49
ETİKETLERcoronavirüs  bilim kurulu