UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME GELEBİLİR

Kamu işçilerine yer yıl 4 taksit halinde verilen ilave tediye ödemelerinin iki taksidi yatırıldı. Geçen yıl ağustosta ödenen üçüncü taksidin bu yıl Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi bekleniyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde milyonlarca kamu işçisine bayram hediyesi olacak.

BAYRAM ÖNCESİ  ÖDEME GELEBİLİR

Kamu işçilerine her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye dört taksitle ödeniyor. Bu yılın ilave tediyelerinin ilk taksiti 31 Ocak'ta, ikinci taksiti ise 22 Mayıs'ta ödendi.

Çalışanların dört gözle beklediği ilave tediyelerin üçüncü ve dördüncü taksitleri için henüz tarih netleşmedi. Ancak milyonlarca işçi bayram öncesi üçüncü taksit ödemelerini almak için heyecanlanmaya başladı.

BAYRAM MÜJDESİ GELEBİLİR

Üçüncü ve dördüncü taksitler geçen sene Ağustos ve Aralık ayında ödenmişti. NTV Yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, bugünkü köşesinde bu konuyu kaleme aldı. Kılıç, bu yıl Kurban Bayramı'nın 31 Temmuz'a denk gelmesi nedeniyle üçüncü taksidin bayram öncesinde ödenebileceğini söyledi. Böylece milyonlarca kamu işçisine bayram müjdesi gelebilir.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır. Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.

Son Güncelleme: 10.06.2020 14:20:23
ETİKETLERkamu