UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP’TAN BİDEN’IN ASKER ÇIKIŞINA YANIT:

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden'ın kendisi hakkında seçimlerde yenilgiyi kabul etmemesi halinde Beyaz Saray'dan askerler eşliğinde çıkarılacağı iddiasına yanıt verdi. Trump, "Seçimi kazanamazsam, gider başka işler yaparım ama Joe henüz o noktada değil" dedi.

TRUMP’TAN BİDEN’IN ASKER ÇIKIŞINA YANIT:

ABD’de George Floyd’un polis şiddetine kurban gitmesi sonrası başlayan gösteriler ülkenin dört bir yanında sürerken, Coronavirüs’ünün en çok yıkıma yol açtığı ülkede ölü sayıları da artmaya devam ediyor.

Başkan Donald Trump, azledilme sürecinden taciz davalarına kadar pek çok süreci atlatsa da, göreve geldiği günden bu yana en sıkıntılı dönemini geçiriyor. Bu kaos ortamında Kasım ayındaki seçimlere hazırlanan Trump, virüs nedeniyle ara verdiği seçim kampanyasına da yeniden başlama arifesinde.

‘EN ÇOK ŞEYİ BEN YAPTIM’

Irkçılık karşıtı gösterilerdeki tutumu ve Coronavirüs’ü sürecini iyi yönetememekle eleştirilen Başkan Trump, Fox News’te katıldığı programda Harris Faulkner’ın sorularını yanıtladı.

Irkçılık protestolarına ilişkin yöneltilen eleştirileri reddeden Trump, siyahi vatandaşlar için en çok şeyi yapan başkanın kendisi olduğunu, Abraham Lincoln’un yaptıklarının ise tartışmalı olduğunu savundu.

Floyd’un ölümüne yol açan dizle boyuna baskı hareketini de değerlendiren Trump, “Genel olarak boyuna baskı uygulanmasını doğru bulmuyorum. Ancak belli durumlarda bire bir müdahalede bu gerekebilir. İkiye karşı bir gibi durumlarda olay biraz değişiyor” dedi.

‘JOE O NOKTADA DEĞİL’

Trump, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın, “Eğer Trump seçimlerde yenilgiyi kabul etmezse, Beyaz Saray’dan askerler eşliğinde çıkar” sözlerine de yanıt verdi.

Başkan Trump, “Joe henüz o noktada değil. Bunu herkes biliyor, kendisi de biliyor. Eğer seçimi kaybedersem bu ülke için çok üzücü olur. Kazanamazsam gider başka işler yaparım” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.06.2020 10:07:31
ETİKETLERtrump  joe biden