UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“HEMEN ÖNLEM ALINMALI”

11 Mayıs'ta açılan alışveriş merkezlerinde (AVM) çalışan işçilerde Coronavirüs’ü vakaları görülmeye başlandığını belirten Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, "Çeşitli kentlerdeki AVM'lerden yağmur gibi vaka haberleri geliyor. Hemen önlem alınmalı" diye uyarıda bulundu.

“HEMEN  ÖNLEM  ALINMALI”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, İstanbul, Ankara, Kayseri, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Mardin, Diyarbakır ve Bodrum'daki AVM ve mağazalardan çok sayıda Coronavirüs vakası haberleri aldıklarını açıkladı.

"1 HAZİRAN ERKEN BİR KARAR"

Çeşitli kentlerdeki AVM'lerden yağmur gibi vaka haberleri geldiğinin altını çizen Özdemiroğlu, şunları söyledi:

"Sendikamıza Coronavirüs vakası nedeniyle bilgiler gelmektedir. Bu süreçte geçici olarak kapanan mağazalar olduğu gibi birçok mağaza da ise çalışanlar rotasyona uğratılmaktadır. AVM'lerin 1 Haziran tarihinde açılmasının erken bir karar olduğunu belirten sendikamızın ne yazık ki haklılığı ortaya çıkmıştır. AVM'lerin kapatılma kararının alındığı dönemde açıklanan Coronavirüs rakamlarının bugün açıklanan sayıların çok altında olduğu unutulmamalıdır."

"MESLEK HASTALIĞI" ÇAĞRISI

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Özdemiroğlu, "AVM'lerin kapatılması ile birlikte tüm çalışanlar ücretli izinli sayılmalı, ekonomik ve sosyal haklarından kesintiyle gidilmeksizin tüm hakları eksiksiz ve tam olarak ödenmelidir. Covid-19 meslek hastalığı sayılmalı" dedi.

“MASKELERİ ÇIKARIYORLAR”

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, daha önce yaptığı açıklamada AVM'lerdeki önlemlerin sadece kapı girişinde ateş ölçmekten ibaret olduğunu dile getirmişti. Özdemiroğlu “Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM'lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor. Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmıyor. Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor.” açıklamasında bulunmuştu.

TEVFİK ÖZLÜ: ESKİYE DÖNEBİLİRİZ

İki gündür günlük vaka sayısında yaşanan artışa ilişkin katıldığı bir canlı yayında açıklamalar yapan Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, “Bugünkü rakamlar bize alarm çalıyor şu anda. ‘Dikkatli olun, tekrar eskiye dönebiliriz, tekrar kısıtlamalar gelebilir, yasaklar gelebilir, her şey geriye dönebilir’ diye bizi uyarıyor. Bunu ciddiye almamız lazım. Dünkü uyarı bugün daha belirgin hale geldi. Sarı alarma geçtik şimdi” dedi.

Son Güncelleme: 15.06.2020 13:09:48
ETİKETLERcorona  coronavirüs  avm