UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HEDEFLER YERLE BİR EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlere ait Irak’ın kuzeyindeki hedefler, Pençe-Kartal Operasyonu ile yerle bir edildi. Yurdun çeşitli bölgelerindeki muharip filo komutanlıklarından kalkan uçaklar sınır ötesindeki 81 hedefi imha etti. Operasyonun ayrıntılarını CNN Türk ekranlarında Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar anlattı.

HEDEFLER  YERLE BİR  EDİLDİ

Son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudut ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatı düzenlendi.

Pençe-Kartal Operasyonu'nun detaylarını Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, CNN Türk ekranlarında Kenan Şener'e anlattı.

Güvenlik Uzmanı Ağar'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:

Sadece Sincar’da sahadan gelen bilgilerle 20’den fazla hedefin vurulduğu doğrultusunda. Türkiye şimdiye kadar Sincar’da böle bir etki ortaya koymadı. Sincar PKK için bir karargaha dönüşmüş durumda. Hem siyasi, hem de askeri anlamda. Oradaki Ezidi dramını kullanıyorlar.

Bakıldığı zaman genelde karargahların ve kontrol noktalarının vurulduğunu görüyoruz. Kamp noktaları vuruldu.  Hakim tepeler sayesinde bütün noktalardaki hareketliliği kontrol etmiş bulunuyorsunuz.

Mühimmat depolarının, kimyevi madde depolarının yandığını görüyoruz. Lojistik üs noktaları vuruldu.

Sincar, Suriye ile Irak arasında bir geçiş noktası.

Buralarda PKK kendisini güvende hissediyordu. Pençe harekat bölgelerinin ötesinde sızma var. 'Haziran ayını eylem ayı ilan ediyorum...' 'Basacağım' diyen PKK'nın basılması çok önemli... Kendisini güvende hissettiği noktalarda vurulması çok önemli.

Lider kadrolarda büyük etkisizleşme ortaya çıkmaya başladı.

Son Güncelleme: 15.06.2020 14:16:58
ETİKETLERtsk