UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERKEKLER ROBOTLARLA İLİŞKİ YAŞAR MI?

Gündelik hayat içerisinde, erkekler kadın robotlarla ilişki yaşar mı gibi bir soruyu neredeyse hiç duymamışsınızdır. Kadın ve erkek ilişkileri üzerine çalışmalar yapan ve hizmet veren sayısız çöpçatanlık kuruluşu bulunuyor.

ERKEKLER ROBOTLARLA İLİŞKİ YAŞAR MI?

Bu tür platformlar tamamen insanın insana karşı olan hisleri üzerine kuruludur. Bugüne kadar robotlarla partner olmak için kimsenin çöpçatanlık uygulaması kullanmadığını söyleyebiliriz.

ÇALIŞMALAR İSTEK YOK DEDİ

Frontiers in Psychology dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma karşımıza son derece ilginç sonuçlar çıkardı. Normal şartlarda erkeklerin kadın cinsindeki robotik nesneler ile ilgili arzular duyma ihtimali mümkündü. Ancak bu tür çalışmalar sonucunda, aslında erkeklerin böyle konularda sanıldığı kadar istekli olmadığı görüldü.

'İLGİ İÇİN CANLI OLMAK GEREK'

Çalışmanın sahibi Duisburg-Essen Üniversitesi’nden Jessica Szczuka, insan cinselliğinin göründüğünden daha kompleks olduğunu söyledi. İnsanların karşı cinse ilgi duymaları için bunun canlı bir birey olması gerekiyor. Aksi takdirde karşı tarafa herhangi bir his uyanmıyor. Örneğin erkeklerin normal şartlarda etkilendiği kadın göğüsleri robotlar söz konusu olduğunda pek işe yaramıyor. Ayrıca yine kadınların erkekleri çok fazla etkileyebildiği diğer bölgelerin robotlar söz konusu olduğunda işe yaramadığı söyleniyor. Bu durum erkeklerin arzuları ile ilgili aslında büyük bir sınırsızlık olmadığını gösteriyor.

15 heteroseksüel erkek, 12 eşcinsel erkek ve 18 heteroseksüel kadın ile yapılan çalışmalar sonucunda; karşı cins şeklindeki robotlara büyük bir istek duyulmadığı ortaya çıktı. Bu arada karşı cins olarak ifade ettiğimiz robotların tamamı kadın.

Son Güncelleme: 15.06.2020 15:33:48
ETİKETLERrobot  erkek  kadın