UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CANİ ADAM SEVGİLİSİNİ PARÇALARA AYIRMIŞTI

İstanbul’da Afgan uyruklu Najiha Arabzai, birlikte yaşadığı Afgan Zivar Gol Ravan tarafından vahşice katledilmişti. Ravan, sevgilisinin 10 parmağını ve burnunu kesip, yüzünün derisini yüzmüştü. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, Arabzai’nin öldükten sonra derisini yüzdüğü için cinayetin ‘canavarca hisle’ işlenmediğini belirtti.

CANİ ADAM  SEVGİLİSİNİ  PARÇALARA AYIRMIŞTI

İstanbul Bahçelievler’de 2 Nisan 2019’da, Afganistan uyruklu Najiha Arabzai’nin (25) yatak bazasına konulmuş, parmakları, kulakları ve burnu kesilmiş, yüzünün derisi yüzülmüş cesedi bulundu. Cinayeti işlediği tespit edilen ve Arabzai’nin erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Afganistan uyruklu Zivar Gol Ravan (28) tutuklandı.

 ‘KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKMASIN DİYE PARÇALADIM’

Zivar Gol Ravan, davanın görüldüğü Bakırköy 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında, Najiha Arabzai ile beraber yaşadıklarını belirterek şunları anlatmıştı: “Najiha Arabzai’yi tokatladım. Daha sonra boğazına yumruk attım ve eşarpla boynunu sıktım. Bayıldı sandım. Sabah olduktan sonra evden çıkıp bir valiz alıp geri geldim. Najiha’yı aldığım bavula koydum. Başka bir apart daireye yerleştim. Onu hâlâ çok seviyordum. Öptüm. Hatta birlikte dahi olmak istedim. Sinirle dışarı çıkıp bıçakla geri döndüm. Önce 10 parmağını kestim. Kimliği ortaya çıkmasın diye kulaklarını ve burnunu da kestim. Yüzünün derisini de bıçakla soydum. Parçalarını tuvalete atıp sifonu çektim. Kendisini yatağın baza kısmına yerleştirip evden ayrıldım.”

Bakırköy 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Zivar Gol Ravan’a kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre, heyet hazırladığı gerekçeli kararda Ravan’ın, maktuleyi boğazını sıkarak öldürdükten sonra tanınmasını önlemek amacıyla derisini yüzüp, parçaladığını bu nedenle de ‘canavarca hisle kasten öldürme’ hükümlerinin tatbik olunamayacağını belirtti.

Mahkeme, Ravan ve Arabzai’nin nikâhları olmaması nedeniyle aralarında birlikte yaşama ve sadakat yükümlülüklerinin bulunmadığı gerekçesiyle ‘eşe karşı kasten öldürme’ (ağırlaştırılmış müebbet) hükümlerinin de uygulanamayacağı ifade edildi.

Son Güncelleme: 18.06.2020 10:08:13
ETİKETLERistanbul  afgan