UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEHMETÇİK TERÖRİST İNLERİNE BÖYLE GİRİYOR

TSK, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta altı bölgede bulunan mağara, sığınak ve cephaneliklerine son dönemin en kapsamlı hava harekâtını düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu'nun 14 Haziran gecesi başladığını açıkladı.

MEHMETÇİK TERÖRİST  İNLERİNE BÖYLE GİRİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),"Pençe-Kartal Operasyonu"nun başladığını Twitter hesabından duyurdu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kartal Operasyonunu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.

Pençe-Kartal Operasyonuna, yurt genelindeki muharip üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra, İHA’lar, HİK ile tanker uçakları da katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyona ilişkin yapılan ilk günkü açıklamada şu bilgiler verildi: "Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

Pençe- Kartal operasyonu çerçevesinde Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına hava harekatı icra edildi. Terör yuvaları tek tek vuruldu.

Pençe Kaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedefleri tam isabetli atışlarla yerle bir edildi.

İHA ve SİHA'LAR SREKLİ TAKİPTE

Operasyonun başlamasından bu yana geçen yaklaşık 36 saat içinde terör örgütüne ait belirlenen 500'den fazla hedef top, Fırtına obüsü, ÇNRA'nın (Çok Namlulu Roketatar) yanı sıra SİHA ve F-16'lardan yapılan atışlarla imha edildi.

Zor arazi koşullarına rağmen operasyonu planlandığı şekilde başarıyla sürdüren Mehmetçik, PKK terör örgütünün bölgede tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye, silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini imha etmeye devam ediyor.

 

Son Güncelleme: 18.06.2020 13:41:12
ETİKETLERtsk  pençe kartal